Saaremaa laevakompanii toob suveks liinile Mercandia VIII

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mercandia

Mercandia sõidab sel suvel Väinamerel. Foto www.shipsandharbours.com

Saaremaa Laevakompanii võttis 9. mail Taanis vastu parvlaeva Mercandia VIII, mis sel suvel hakkab sõitma Väinamerel.

Pärast lipuriigi vahetust Taani laevaregistrist Eesti lipu alla, asus Mercandia koos Eesti laevameeskonnaga Taanist Landskrona sadamast Eestisse teele kolmapäeva õhtul. Virtsu sadamasse jõuab laev eeldatavasti täna hilisõhtul.

Esimesel võimalusel alustatakse Mercandia testsõitudega Väinamerel. Parvlaev Mercandia VIII, mille omanik on Taani firma HH Ferries Öresund A/S, on juba Väinamerel sõitva parvlaeva Ionas sõsarlaev, sarnanedes kunagisele siinsele laevale Viire.

Sõsarlaev tähendab, et laeva põhikonstruktsioonid on sarnased, kuid paljud mehhanismid, lahendused ja sisustus on igal laeval erinevad.

Mercandia saab Väinamere sadamates teenindada alumise autotekiga, kuhu mahub ca 60 sõiduautot.

Esialgne prahileping laeva kasutamiseks on sõlmitud 22. augustini 2016. Seni oli parvlaev kasutusel varulaevana Taanis Helsingborg-Helsingør liinil.

Saaremaa liinil hakkavad sel suvel sõitma parvlaevad Hiiumaa, Ionas ja Mercandia, graafik jääb mullusega võrreldes samaks ja ühekordne üleveovõimekuse kasv võrreldes eelmise suvega viie sõiduauto võrra.

Hiiumaa liinil kurseerivad St Ola, Regula ja Harilaid. Need kolm parvlaeva suudavad korraga peale võtta maksimaalselt 165 sõiduautot, mis on 20 sõiduki võrra vähem võrreldes eelmise suve Hiiumaa ja Regula graafikuga ja 35 auto võrra vähem võrreldes mulluse Hiiumaa ja St Ola graafikuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
7 aastat tagasi

oot mis moodi vaid alumise tekiga – kas tal aparellid 2 korrusel siis katki või ? Mingi 60 auto kaha pärast mill kulutada on sel juhul ilge priiskamine ( toond siis juba liisu siia vahele sõitma)