Hardi Rehkalt: EKRE ei hakka Haapsalus pagulaste akna taga protestima

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri

Hardi RehkaltEKRE Läänemaa ringkonna esimees Harid Rehkalti sõnul oleks pagulaspere tagakiusamine lihtsalt nõme. Foto: arhiiv

Viimastel kuudel aina suuremat populaarsust koguv EKRE on väljendanud väga teravat kriitikat massiimmigratsiooni ja pagulaskriisiga tegelemise kohta. EKRE Läänemaa ringkonna esimees Hardi Rehkalt ütles pagulaste saabumist kommenteerides, et ei tema poliitikuna ega ka EKRE erakonnana ei kavatse võidelda üksikisikutega. 

„Ma olen seda varemgi öelnud, et kui pagulased tulevad, siis mina kellegi akna alla protesteerima ja nende elu keerulisemaks tegema küll ei lähe. See oleks ikka väga nõme, kui hakataks nuhkima, kuhu see perekond elama läheb ja hakata mingeid aktsioone korraldama,” ütles Rehkalt Lääne Elule.

„Ma ei välista, et kellelgi võivad sellised mõtted tekkida. Kui ma kuulen, et keegi midagi sellist plaanib, manitsen ma küll neil end tagasi hoidma,” lisas Rehkalt.

Siseministeerium teatas eile, et Eesti võtab tuleva nädala jooksul Kreekast vastu järgmised 12 sõjapõgenikku Euroopa rändekava alusel. Nende seas on kaks perekonda Süüriast, üks perekond Iraagist ja üks mees Jeemenist. Süüriast pärinev viieliikmeline perekond paigutatakse elama Haapsallu.

„Kuna tegemist on inimestega, kes on palju läbi elanud, vajavad nad ennekõike aega ja rahu uude koju sisseelamisel. Palume austada nende inimeste privaatsust ja loodame kogukonna mõistvale ja sõbralikule suhtumisele," ütles MTÜ Pagula tegevjuht Maarja Pikmets.

MTÜ Pagula hakkab koostöös Haapsalu linnavalitsusega tegelema pagulaspere integreerimise ja toetamisega.