0

Keidy Kadak Haapsalu kutsehariduskeskusest on Eesti parimaid klienditeenindajaid

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

HKHK, keidi kadak

Esikolmik. SA Innove

Neljapäeval ja reedel Eesti parima restoraniteenindaja kutsemeistrivõistlustel võitis kaasvõistlejate ees ülekaalukalt Erik Tammeleht Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Teise koha sai Keidy Kadak Haapsalu kutsehariduskeskusest ja kolmanda koha Liina Suur Tartu kutsehariduskeskusest, teatas SA Innove.

Esimest korda kahel järjestikusel aastal Eesti parimaks restoraniteenindajaks ja nooreks meistriks nimetatud Erik Tammeleht napsas maksimumpunktid kokku kaheteistkümnes hindamiskategoorias.

„Pinge oli kindlasti suurem, sest teadsin, et minult kui eelmise aasta võitjalt oodati palju. Samas on mul hea meel, et suutsin seda pinget hoida ja parimat taset näidata,“ ütles Tammeleht.

Kolmteist võistlejat kaheksast Eesti kutseõppeasutusest näitasid esimesel päeval oma oskusi table boxing’us (laua linutamine), salvrätikute voltimises, puuviljade lõikamises ja flambeerimises, piduliku lõunasöögilaua katmises, piduliku lõunasöögi teenindamise ettevalmistamises ja lõunasöögi teenindamises. Teisel võistluspäeval võeti mõõtu kokteilide valmistamises, püstijalavastuvõtu ettevalmistamises ja püstijalavastuvõtu teenindamises. Võistlejaid hinnati kokku viieteistkümnes kategoorias.

Võistluste peakorraldaja Tiiu Parm Eesti kelnerite ja ettekandjate liidust kommenteeris sel aastal esimest korda kasutusel olnud võistlusformaati: „Rahvusvaheliste võistluste EuroSkills ja WorldSkills formaadiga läbi viidud võistlus toimis hästi. Platsil toimus korraga mitu tegevust, kõigil oli kogu aeg midagi käsil ja pealtvaatajatel oli võistlusi huvitavam jälgida.“

Võistluste võitja Erik Tammeleht sõidab Eestit esindama aasta lõpus Göteborgis toimuvatele rahvusvahelistele Euroopa kutsemeistrivõistlustele EuroSkills 2016. Ettevalmistused nendeks võistlusteks juba käivad.

Parima restoraniteenindaja võistlusi korraldas SA Innove koostöös Eesti kelnerite ja ettekandjate liiduga. Võistluste läbiviimist toetasid Euroopa sotsiaalfond, Haridus- ja teadusministeerium, Tallinna teeninduskool, Eesti baarmenide assotsiatsioon, Double Service OÜ, All Fresh OÜ, Service Skills OÜ, Teeninduskvaliteet OÜ, Kaeralill OÜ ja Export Marketing OÜ.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz