Saanika teele sõitis lumesahk suure vao sisse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

„Mulle tundub, et uus Läänemaa teehooldaja ei saa oma ülesannetega hakkama,“ kirjutas üks Lääne Elu lugeja.

Igapäevaselt Saanika-Martna teelõigul sõitev mees rääkis, et reede ennelõunal sõitis uue teehooldaja lumesahk teelt välja kraavi. „Ilmselt läks sahk sõidu ajal katki ja kiskus masina diagonaalis üle sõidutee vastassuunda kraavi,“ rääkis ta. Õnnetusest annab tunnistust kruusakattega teesse tekkinud pikk ja sügav vagu ning saha kraavist välja sikutamise tagajärjel künklikuks-auklikuks küntud tee.

Esmaspäeval, kui Lääne Elu asja koos kirja saatjaga uurimas käis, oli pehme pinnas jõudnud küll autode raskuse all veidi tasanduda, kuid tundus endiselt ohtlik. Kui autojuht peaks seal lubatud sõidukiirusega sõitma, ei pruugi ta deformeerunud teekatet kurvi peal õigel ajal märgata ning libedus ja muhud-lohud võivad tekitada liiklusohtlikku olukorra. „Seal võib auto tee pealt välja visata küll, kui ei oska sellist auku oodata.“

Mees märkis, et nii nagu teehooldus reedel sel kohal pooleli jäi, on see pooleli siiani. „Kui nüüd see lörtsine lumesegu ära külmub, läheb siin kitsa tee peal libedaks.“ Ka pole teehooldaja õnnetuse kohta paigaldanud autojuhtide hoiatamiseks ühtegi liiklusmärki.

Alates 1. veebruarist hooldavad Läänemaa riigimaanteid riigihanke võitnud OÜ Warren Safety ja Leonhard Weiss Viater Ehituse AS. Paraku ei leidnud teehooldaja eile võimalust Lääne Elu päringule vastata.

Fotod: Urmas Lauri

Katkine tee Saanikas 001 (5) (1280x853)

Katkine tee Saanikas 001 (10) (1280x853)

Katkine tee Saanikas 001 (20) (1280x853)

Katkine tee Saanikas 001 (22) (1280x853)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peep
8 aastat tagasi

Parila kandis on ka väiksemad vallateed päris pikalt lükkamata. Kodust väljasaamine oli hommikul tõsine pingutus, sest need lörtsiga sissesõidetud rööpad olid nüüd jäätunud ja lõhkusid mõnuga autot.

r
8 aastat tagasi
Reply to  peep

Kui soovid lahendust või probleemist teavitada, siis pöörduda valda.

nali we
8 aastat tagasi
Reply to  r

Kas-ja kuidas vallad aidata saaks. Nende põhimure on et saaks istudes omad palgad kätte.Inimene on nende jaoks sissetulek. Igasugu liigutus inimese peale on kulu :)) Ja seda nad ometi ei tee,naljalt.

Kübe
8 aastat tagasi

Jaanikal oli ka suur vagu sinna mind ligi enam ei lasta.

juss
8 aastat tagasi

Aga see ongi nn riigihange! Tavaline p.sk, nagu alati!

mis me räägime
8 aastat tagasi

Saanika-Martna teest. Martnat läbiv Palivere-Oonga oli nädalavahetusel samuti lükkamata. Palivere vahel on alati kõik korras, sest seal on kohalik teehooldus selle lõigu puhtaks lükanud, aga peale tehast on ikka jube, eriti jamaks kisub siis kui keegi vastu tuleb. See oli nii ka siis, kui Lääne Teed hooldajaks oli. Maainimest peab ikka nöökima nii kuis jaksab, äkki muidu hakkabki linnas tööl käima ja saab eluga järje peale. Hoiame ikka teed lükkamata, küll siis istub kodus ja vireleb, ehk jätab siis maja maha ja kolib linna elama ja ei peagi enam teid lahti lükkama.