Peter Hunt napsas läänlaste nina alt turismiedendaja tiitli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reedel, 12. veebruaril kuulutati Eesti vanimal ja suurimal reisimessil Tourest 2015. aasta turismiedendajaks Pärnumaa ettevõtja Peter Hunt. Aasta Turismiobjektiks valiti Saaremaa ooperipäevad.

Kolmest tänavusest parima turismiedendaja nominendist kaks on Haapsalust. Preemiale kandideerivad nii linnapea Urmas Sukles (pildil) kui ka muuseumijuht Anton Pärn, kirjutas Lääne Elu.

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) peasekretäri Mariann Luguse sõnul on tekstiilitootja Wendre suuromanik Peter Hunt märkimisväärselt panustanud Eesti turismi arengusse, olles konverentsihotelli Strand arendaja ja vedaja. 2015. aasta suvel sai valmis viimase kümne aasta arendustöö, Põhja-Euroopas ainulaadne link-tüüpi golfikeskus Pärnu lähedal Tahkurannas.

"Peter Hunt on olnud väsimatu Eesti tutvustaja Rootsis ning tänu temale on sajad Rootsi turistid üles leidnud Tahkuranna golfiväljaku, kuhu tulevad meelsasti ka soomlased ja venelased," ütles Lugus.

Aasta Turismiobjekti tiitli pälvinud Saaremaa ooperipäevade raames on esitatud kogu maailmas armastatud heliteoseid kui ka Eesti kaasaegsete heliloojate uudisloomingut. Ooperipäevad on Eesti suurimale saarele toonud maailmanimesid ning aidanud kõrgetasemelise ettevõtmisena Saaremaad maailma põneva turismisihtkohana laiemalt tutvustada. Enda eest räägib fakt, et sellesuvine Ooperigala etendus on juba välja müüdud.

ETFL annab Aasta Turismiobjekti tiitlit välja alates 1990. aastast ning Aasta Turismiedendaja tiitlit alates 1992. aastast.

Mullu nimetati parimaks turismiedendajaks EASi Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ning parimaks turismiobjektiks Lottemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments