0

Lääne Elu paberleht teisipäeval, 16. veebruaril

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

lel1602001

Läänemaa uus teehooldaja jäi nädalavahetusel töödega hätta

Esmaspäeva hommik tõi Lääne Elu toimetusse mitu teadet halvas seisukorras maantee kohta.

„Mulle tundub, et uus Läänemaa teehooldaja ei saa oma ülesannetega hakkama,“ kirjutas üks Lääne Elu lugeja. Loe lähemalt Lääne Elu paberlehest.

Suur-Läänemaa saatus on Lääne-Nigula kätes

Kolmapäeval koguneb Lääne-Nigula vallavolikogu, kes ütleb suure tõenäosusega „ei“ tervet maakonda ühendava suurvalla loomisele.

„Volikogu liikmetel on õigus teha igasuguseid otsuseid, aga meie analüüsi põhjal on minu isiklik veendumus selline, et praegu ei ole õige sellises suunas minna. Volikogu haldusreformikomisjon on soovitanud öelda „ei“,“ ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Lõhmus ja valla eelarve- ja raamatupidamise osakonna juhataja Piret Zahkna koostasid analüüsi erinevate ühinemisvariantide kohta ja jõudsid järeldusele, et kogu maakonda ühendava suurvalla tegemine läheks esiteks teenuste ühtlustamise tõttu väga kulukaks ja samuti ei tekiks haldusreformi eelnõus väga olulise argumendina kasutatud investeerimisvõimekuse kasvu.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
.
.

Palun ,võta heaks

vaatlejale
vaatlejale

Tänan meeldetuletuse eest!

vaatleja
vaatleja

Lõhmus ütles oma tõe välja mõned kuud tagasi Lääne Elus. Mida rohkem valdu Lääne Nigulaga ühineb, seda rohkem nad riigilt raha saavad, et oma uus koolimaja valmis ehitada. Ta ei saa ju suurvallaga nõus olla, koolimaja jääb ehitamata. Aga mis puutub Taebla kooli ehitus teistesse valdadesse, kellega ühineda soovitakse?

und
und

Saaremaa valdade ühinemise otsus võeti vastu ammu juba,võib öelda,et esimeses voorus.
Lääne -Nigula võib ju olla magus suutäis,kuid selle nimel on tööd ja vaeva nähtud,kui 3 valda tuli liita.

viira
viira

Lõpuks hakkasid ühinemise vastased sõna võtma! Magusast suutäiest jäetakse ilma! Imestan kuidas see omavalitsuste värk nii kaua kestab. See killustatud Eesti mudel sobis soveti aega kus neli maja oli küla, kümme maja oli vald ning kõigil olid oma asjapulgad raamatupidajad jne. Raha tuli ju mujalt. Nüüd aga peame ise selle pulli kinni maksma. Raha aga pole! Näiteks võib tuua kavalad saarlased.Saaremaa on lahutatud 14 omavalitsuseks! Imestan et seal hakkas ühinemine pihta.

Enn
Enn

Suur vald ei ole alati odavam. Pisike ka mitte. Tõde on kuskil vahepeal ja seda tundubki et Lääne-Nigula otsib

Sass
Sass
eksole
eksole

sellel ajal tegi hooldust ikka eelmine hooldaja. Aga seltsimehed talv on! Millegipärast tahavad eestlased talvel ka sõita nagu suvel, aga kas väikesel riigil sellise hoolduse jaoks ka raha on, selle peale ei mõtle keegi. Kõik ainult nõuavad. Skandinaavias on piirkiirus 80 ja vaevalt ainult toreduse pärast. Eelkõige püüdke ikka sõita normaalselt arvestades teede olusid ja siis on ka kõik ok!

nii juhtubki
nii juhtubki

kui konkursi võidab riiulifirma

und
und

Lääne-Nigula esitas liitumisettepaneku kõigile valdadele ,kellega on ühine piir.Rohkem tahta oleks sama hea,kui soovida,et kõik homod teeksid soomuutmise operatsiooni koos sinna kuuluva raviga läbi.

wpDiscuz