0

Parvlaevapiletite hinnad tõusevad veebruarist keskmiselt 14 protsenti

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Regula Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Regula Rohukülas 003 (Urmas Lauri) (11)
Parvlaev Regula Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Suursaarte parvlaevaliinidel hakkavad alates 1. veebruarist kehtima uued hinnakirjad, mis tõstavad piletihindu keskmiselt 14 protsenti.

Kuivastu-Virtsu liinil hakkab sõitjapilet maksma senise 2.60 asemel 3 eurot, sooduspileti hind muutub 1.30-lt eurolt 1.50-le, teatas Väinamere Liinid OÜ BNS-ile. Rohuküla-Heltermaa liinil on sõitja täispileti uus hind 3.40 senise 3 euro asemel ja sooduspilet 1.70 senise 1.50 asemel.

Pensionäri sooduspilet müüakse vaid 65-aastasele ja vanemale isikule, soodustused ei kehti alla 65-aastastele pensionäridele ja teistele.

Sõiduauto hind Kuivastu-Virtsu liinil tõuseb 7.40-lt 8.40-ni ja püsielaniku soodushind 3.70-lt 4.20-ni. Rohuküla-Heltermaa liinil on sõiduauto pileti uus hind 10 eurot senise 8.80 asemel ja püsielaniku sõiduauto hind 5 eurot senise 4.40 asemel.

Sooduskaardiga sõiduki haagisele kuni 750 kilogrammi rakendub alati soodushind olenemata sooduskaardiga sõiduki liigist, mille järel haagis on. 2011. aastast kehtis soodushind haagisele üksnes siis, kui ta oli sooduskaardiga sõiduauto järel. Haagise hinnavahe on vastavalt sooduskaardi hind Kuivastu-Virtsu liinil 3.40, täishind 6.80, Rohuküla-Heltermaa liinil sooduskaardiga 4 eurot ja täishind 8 eurot. Senised hinnad Kuivastu-Virtsu liinil olid püsielanikule 3 eurot ja täishind 5.90 ning Rohuküla-Heltermaa liinil 3.70 eurot ja täishind 7.40 eurot.

Reisibussidele ei ole enam ette nähtud vabastust hinnakordaja rakendamisest. Reisibusside ülevedu kallineb hinnakordaja 1,5 kehtivuse aegadel reedel ja pühapäeval. Seega on reedeti mandrilt saartele ja pühapäeviti saartelt mandrile alates kella 13 reisidest busside hinnad kallimad.

Kuivastu-Virtsu liinil alla 23-kohaline buss 13.20 eurot, muul ajal 8.80 eurot, üle 23-kohaline buss 19.50 eurot, muul ajal 13 eurot. Rohuküla-Heltermaa liinil alla 23-kohaline buss 15 eurot, muul ajal 10 eurot, üle 23-kohaline buss 27 eurot, muul ajal 18 eurot. Hinnakordaja rakendamisest on vabastatud sooduskaardiga bussid ja liinibussid.

E-pileteid saab veebruariks hakata ostma alates teisipäevast.

Uued hinnakirjad ja tingimused kehtestatakse majandus- ja taristuministri määrusega. Piletihinnad ja sõidusoodustused avaliku teenindamise lepingu alusel teostataval liiniveol Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi parvlaevaliinidel.

Viimati täiendati hinnamäärust oktoobris seoses ühistranspordiseaduse muudatustega, kus põhiliselt täiendati erinevate reisija soodustuste saamise üldiseid aluseid ja ühtlustati seaduse ja määruse mõisteid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
millime õnn
millime õnn

häbi oligi sellise odava piletiga sõita

wpDiscuz