Sulailm püsib nädala lõpuni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2016-01-25 18.21.26 (2)Kaart: Riigi Ilmateenistus

Alanud nädalal näitab termomeeter päeviti valdavalt plusskraade ning oodata on ka lörtsi ja vihma, teatas Riigi Ilmateenistus.

Teisipäeval (26. jaanuaril) liigub Norra merele uus madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub soojem ja niiskem õhumass Läänemere äärde. Öösel pudeneb üksikutes kohtades nõrka lund. Vastu hommikut merelt lumena algav sadu läheb saartel kiiresti üle lörtsiks ja vihmaks. Päeva jooksul muutub sadu vesiseks ka mandril ning on udu ja jäiteoht. Lõuna- ja edelatuul paisub päevaks võrdlemisi tugevaks, puhanguid on kuni 17 m/s, õhtul pöördub tuul järk-järgult läände. Öösel tuleb külma 1-6 kraadi, saartel nulli kandis. Päeval tuleb Lääne-Eestis sooja 1-4 kraadi. Ida-Eestis tõuseb õhutemperatuur õhtupoolikul üle nulli.

Kolmapäeva (27. jaanuari) öösel liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul rahulikum. Päeval jõuab üle Läänemere järgmine madalrõhulohk ja toob saju, saartel tuleb enamasti vihma, mandril lörtsi, õhtupoolikul enam sekka vihma. Libeduseoht püsib. Lõuna- ja edelatuul uuesti tugevneb, puhanguid on rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur jäb öösel vahemikku -1 kuni +3, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval (28. jaanuaril) jõuab Läänemere õhuruumi uus osatsüklon, mis liigub tõenäoliselt Norra lõunaosast üle Rootsi Kesk-Soome ja selle lõunaservas on Eesti ilm võrdlemisi soe, aga tugeva tuulega. Lõuna- ja edelatuule tugevnemine algab öösel, päevaks tõuseb sisemaal tuul 9-13, puhanguti 18, rannikul 13-17, puhanguti kuni 25 m/s. Sooja tuleb ööpäeva vältel 1-5 kraadi.

Reedel (29. jaanuaril) tugevneb lahkuva madalrõhkkonna järel üürikeseks kõrgrõhuhari ja saju võimalus on märksa väiksem. Läänekaare tuul jääb veidi nõrgemaks, aga päris maha ei rahunegi. Õhumass on küll pisut jahedam, kuid tuulise ilmaga langeb öine temperatuur vaid kohati napilt alla nulli, päeval tuleb sooja 1-3 kraadi.

Laupäeval (30. jaanuaril) jõuab Norra merele väga aktiivne madalrõhkkond ning laieneb üle Skandinaavia ja Läänemere. Tõstab edelatuule saartel ja rannikul taas väga tugevaks, puhanguid võib olla üle 20 m/s, sisemaal on ilm tasasem, puhanguid võib olla veidi üle 10 m/s. Kohati võib sadada vihma, mõnes kohas sekka ka lörtsi, sajuhulk on aga tõenäoliselt väike. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku 0 kuni +3, saartel kuni +5 kraadi. Päeval tuleb sooja 3-5 kraadi.

Pühapäeval (31. jaanuaril) annab madalrõhkkonna surve järele. Ilm on ikka tuuline, kuid veidi nõrgemate puhangutega. Siin-seal sajab vihma, õhtu poole sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -1 kuni +3 kraadi, päeval tuleb sooja 1-4 kraadi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments