0

Minister Ligi: tahame tõsta õpetajate palka vähemalt 6,4%

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Jürgen Ligi

Haridusministeeriumi tahab tõsta järgmisel aastal munitsipaal-, era- ja riigikoolide õpetajate palka keskmiselt vähemalt 6,4 protsenti.

 „Praeguste võimaluste juures arvestame  õpetajate järgmise aasta miinimumpalga tõusuga 900 eurolt 958 euroni ja keskmine töötasu kasvab vähemalt 1150 euroni, kuid see sõltub riigikogus menetluses olevatest seadusemuudatustest ja riigieelarve aruteludest,“ selgitas minister Jürgen Ligi (pildil).

Omavalitsused ja erakoolide pidajad saavad riigilt võrdsel alusel haridustoetust, mis sisaldab ka õpetajate palgatoetust.

Riigikogus on esimese lugemise läbinud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu, mis teeb ettepaneku liigutada haridustoetuse 2,7 miljoni eurone investeringukomponent õpetajate palka ja teha investeeringuid 15 korda suurematest Euroopa Liidu vahenditest. Samuti arutab seadusandja erakooliseaduse eelnõu, mis mõjutab pikemas perspektiivis õpetajate palgatõusu.

Minister toonitas, et riigi strateegiline eesmärk on tõsta õpetajate keskmine palk 120 protsendini Eesti keskmisest. Selle üks tähtsamaid eeldusi on  koolivõrgu korrastamine koostöös omavalitsustega, et jääks rohkem raha hariduse sisu tarvis.

Tänavuaasta esimese üheksa kuuga on munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk 1094 eurot. See ületab Eesti kolmanda kvartali keskmist palka 5% võrra (1046 eurot). Õpetajate miinimumpalk on tänavu 900 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz