Nõva alustas meistrivõistlusi kindlalt

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_9662SK Eesti mängija Dmitri Tšerepanovi (palliga) panusest ei piisanud, et võita hiidlaste Askust. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval Haapsalu Wiedemanni spordihoones alanud Läänemaa korvpallimeistrivõistuste esimeses kahes voorus kogus favoriit Nõva kaks kindlat võitu.

Nõva kohtus laupäeval SK Eestiga, saades nende üle 95:81 võidu. Nõva resultatiivsemad olid esiliigas mängivad Andreas Märtson ja Raiko Orumaa, kes mõlemad viskasid 21 punkti. Eesti SK võistkonna parim oli Dmitri Tšerepanov samuti 21 punktiga.

Esimese vooru teises kohtumises läksid vastastikku Tradilo ja Lihula. Mairo Kanteri vedamisel said Lihula mehed Tradilo üle seljavõidu tulemusega 106:50. Kanter panustas Lihula võidule 34 punkti. Tradilo resultatiivseim oli Joonas Joost 12 punktiga.

Lumiste selgitas, et Tradilo oli endale värvanud mitu tugevat mängijat, kuid koostöö ei klappinud ja taktikaliselt oldi nõrk. „Kui nad koostööd lihviksid, võiksid nad järgmistes voorudes kõiki üllatada,” arvas peakorraldaja Rudolf Lumiste.

Kolmas kohtumine, mis pidi olema SK Haapsalu ja hiidlaste KK Askuse duelliks, jäi kahjuks ära. Kaks päeva enne turniiri algust teatas Erkki Lass, et SK Haapsalu ei saanud meeskonda kokku ega võta meistrivõistlustest osa, sõnas meistrivõistluste Lumiste.

Mängud jätkusid pühapäeval teise vooruga, kus esimeses mängus kohtusid Eesti SK ja Askus. Mängu võitsid hiidlased, kes alistasid Eesti SK tulemusega 84:76. Askuse parim oli Fredi Raba, kes viskas 23 punkti. SK Eesti suurimad korvikütid olid Gejor Ender 27 ja Herkki Rank 21 punktiga. Rank noppis ka 10 lauapalli.

Teises kohtumises läksid omavahel kokku esimese vooru võitjad Lihula ja Nõva. Võitjate duellis jäi peale Nõva tulemusega 85:64. Nõva suurimad korvikütid olid Raiko Orumaa 22 ja Andreas Märtson 17 punktiga. Viimase veerandaja kolmel viimasel minutil, kui Nõva edumaa oli turvaline, jooksis Nõva eest platsile ka treener ja mitme meeskonnas mängiva mehe isa Kalle Orumaa. Nõva fännisektor tervitas Kallet ergutushüüetega. Lihula resultatiivseim oli Kanter 26 punktiga. Rainer Tükk viskas 15 punkti ja korjas 10 lauapalli.

Kahe vooru järel on suurimate korviküttide edetabeli tipus Lihula mängija Kanter, kes viskas kahe mänguga 60 punkti. Talle järgnevad Raiko Orumaa ja Gejor Ender vastavalt 43 ja 41 punktiga.

Lauavõitluses oli osavaim Lihula esindaja Tükk 19 lauapalliga.

Peakorraldaja Lumiste, kes oli mängudel ühtlasi vilekohtunik, märkis, et kui esimese vooru mängud kippusid ühepoolseteks, siis teises voorus peetud korvpallilahingud olid pingelised lõpuni välja.

Lumistele jäi silma, et võistkonnad panustavad ründele, kuid kaitse jätavad unarusse. „See läheb sportmängude põhiprintsiibiga vastuollu,” ütles Lumiste. Ta tõi näite, et kui võistkond laseb omale visata 100 punkti, siis võitmiseks peab ise viskama vähemalt 101.

Rannarootsi Läänemaa korvpallimeistrivõistlused jätkuvad 9. jaanuaril. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
On
8 aastat tagasi

Massachusettsis on head koolid

Gena
8 aastat tagasi

Kõigile ammu teada, et korvpall on Läänemaal välja suretatud. Haapsalus seda enam. Rahvaliigas polnud ühtegi Haapsalu meeskonda ja meistrikatel püsib turniir veel kuidagi maakate ja hiidlaste najal. Aga noortemeeskondi Läänemaal pole ja esikohale tuleb jalgpallimeeskond. Haapsalu korvpall oli aga enam mitte ja ei tule ka noorte puudumise tõttu. Võite siin lehes muinaslugu rääkida aga elu on teine hoopis.

Va
8 aastat tagasi
Reply to  Gena

Gena! Sinu andmed on valed ja jutud surmast ennatlikud! Haapsalus käib 2x nädalas 40-50 meest neljas erinevas korvpallitrennis, lisaks on naiste trenn ca 20 liikmega . Spordikoolis on avatud grupid 1.-5. klassi poistele ja tüdrukutele u 40 õpilast. Kohalikel meistrivõistlustel osaleb 6 võistkonda. Läänemaa koolide korvpallivõistlused toimuvad nii poistele kui tüdrukutele. Nüüd selgub veel, et on mingi korvpalli rahvaliiga!! Nii, et viska jalgpall nurka ja tule trenni…

........
8 aastat tagasi
Reply to  Va

Läänemaa on ainuke maakond, kes ei ole Eesti meistrivõistlustel esindatud ühegi mansaga, seda nii täiskasvanute kui ka noorte arvesuses. Kui nii metsikult palju harrastajaid on, nagu hr Va väidab, siis miks nad Eesti meistrivõistlustel ei mängi?

Va
8 aastat tagasi
Reply to  ........

……! Meil ongi palju harrastajaid (mis on väga hea), aga tegijaid on vähe! Sellepärast ka eestikatel ei mängita. Noortel läheb harjutamisega veel aasta või kaks ja siis on ehk jälle mitu võistkonda väljas..

.
8 aastat tagasi
Reply to  Gena

“Polnud ühtegi Haapsalu meeskonda” – sa oled ikka loll mis loll. Kogu massachusettsi tiim, kes juhuslikult ka turniiri vôitis, oli pàrit haapsalus. Enamjaolt olid tiimis küll jalgpallurid, aga siiski põhitegijad Mihkel vàli ja märt puskar on SK haapsalu korvpallitiimist. V sa loll arvasid et see tiim tuli USA-st massachusettsi osariigist kohale?

parek mragi
8 aastat tagasi

Kuhu siis Pragi oma jõuguga kadus ,lubas ju suure suuga eesti esiliigasse purjetada ?!

Jou
8 aastat tagasi
Reply to  parek mragi

Lass oleks iga hetk parema tiimi teinud

Küsimus
8 aastat tagasi
Reply to  Jou

Miks siis Lass ei ole teinud nn paremat tiimi?