1

Kaitseliit pidas Lihulas oma 97. aastapäeva

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeval kaitseliidu aastapäevapeol ja kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili vastuvõtul Lihula kultuurimajas osales üle kolmesaja kaitseliitlase üle kogu Eesti.

Kindral Meelis Kiili pidas aastapäevakõne, peeti ka lühike leinaseisak Pariisi terroriohvrite mälestuseks.

„Kindral Kiili rõhutas oma kõnes, et kaitseme oma põhiseaduslikke väärtusi. Aasta 1940 ei saa enam korduda, sest kaitseliit ei lase sel sündida,” ütles major Tanel Rütman kaitseliidu avalike suhete osakonnast.

Kaitseliidu kõrgeima teenetemärgi pälvisid üheksa kaitseliitlast:

Valgeristi II kl

Tanel Rütman
Raid Saar
Heino Juur
Villu Õun

Valgeristi III kl

Mati Teder
Tarmo Aal
Alar Sakkool
Arno Sula
Aare Nurm

Kontserdi andis kaitseliidu ühendorkester (dirigendid Mati Põdra (ühendorkester), Kalev Kütaru (Tallinna maleva orkester), Kristi Talistu (Jõgeva maleva orkester) ja Kaido Kivi (Pärnumaa maleva orkester)).

Kaitseliit tähistas Lihulas oma 97. aastapäeva. Lihula kultuurimaja juhataja Tiina Lobja märkis, et sellise kaliibriga kaitseliidu üritust pole Lihulas varem olnud.

Fotod: Liivi Reinhold

IMG_4911 IMG_4867 IMG_4896

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ajakirjanik
Ajakirjanik

muidugi ise kohal ei olnud. Miks muidu selline telefoniandmetel põhinev lakooniline jama. Suurejooneliselt kavandatud kontserdil osalesid veel Lihula muusikakooli õpilased, õpetajad, solistid, Lihula meeskoor ja naiskoor Leelo. Pärast kontserti musitseerisid Mati Põdra õpilased muusikakoolist.

wpDiscuz