Taebla mõrtsukas jäi ka ringkonnakohtus süüdi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Guno Viiknurm

Guno Viiknurme 15 aasta pikkune vangistus jäi ringkonnakohtus jõusse. ARVO TARMULA

Tallinna ringkonnakohus jättis tapmises süüdi mõistetud Guno Viiknurme kaebuse rahuldamata ja Pärnu maakohtus langetatud otsuse jõusse.

„Kohtukolleegium nõustus maakohtu põhistuse ja järeldustega ning seetõttu ei toonud apellatsioonis esitatud põhjendused kaasa maakohtu otsuse tühistamist,” selgitas Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Pärnu maakohus mõistis Guno Viiknurme tänavu 11. septembril süüdi inimese tapmises piinaval ja julmal viisil ning määras talle 15 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Tapmine leidis aset mullu oktoobri alguses Taeblas. Täpset aega ei saanud enam kindlaks määrata, sest peata surnukeha oli lebanud korteris nädalapäevad.

Süüdistuse kohaselt tungis Viiknurm oma üürikorteris Taeblas tüli ajal voodis kallale oma tuttavale ja lõi teda kümme korda noaga rindu. Pärast tapmist lõikas Viiknurm kannatanul pea otsast ja viis metsa. Seejärel pakkis ta tapetu musta kilekotti ja riidest magamiskotti ning lohistas elutoast vannituppa.

Viiknurm ennast süüdi ei tunnistanud. Tapmise motiiv uurimisel ei selgunud. Tallinna ringkonnakohtu otsus on jõustumata, sellele võib esitada 30 päeva jooksul kassatsioonkaebuse riigikohtule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments