Haapsalu sai riigilt kolm Bürgermeistri holmil asuvat maatükki

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Bürgermeistri holm

Haapsalu linnavalitsus on varem saanud riigilt tagasi mitu Bürgermeistri holmi krunti, nüüd lisandus veel kolm. ARVO TARMULA

Haapsalu linnavalitsus sai riigilt munitsipaalomandusse kolm Bürgermeistri holmil asuvat maatükki kogupindalaga veidi üle 5000 ruutmeetri.

Holmi kallas 20a asuval 2574 ruutmeetri suurusel maaüksusel asub vallasvarana Haapsalu linnale üle antud endise nõukogude liidu sõjaväe hoone vare, mis on ette nähtud lammutada.

Bürgermeistri holmi detailplaneeringus on riigilt saadud maa ette nähtud avalike haljasalade ja promenaadide maaks. Haapsalu linn tahab selle maaüksuse korrastada ja kujundada sellest avalikult kasutatava haljasala.

Maa-amet andis oktoobris linnale üle veel kaks maatükki: Holmi kallas 22 pindalaga1250 ruutmeetrit ja Kaluri 29 pindalaga 1225 ruutmeetrit.

Haapsalu linnavalitsus põhjendas maatükkide munitsipaliseerimise taotlust vajadusega luua tervislik ja nüüdisaegne elukeskkond Haapsalule strateegilises piirkonnas Bürgermeistri holmil ja selle kaudu elavdada Haapsalu ettevõtluskeskkonda, tuua investeeringuid ning luua uusi töökohti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments