Juhtkiri: Suure riskiga äri

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuu aega tagasi tõdes ettevõtja Aivar Kroon Lääne Elus ilmunud arvamusloos, et Haapsalul on kõvasti põhjust oma söögi- ja joogikohtade üle uhkust tunda. Tõesti, sellest ei ole möödas just üleliia palju aastaid, mil valiku tegemine, kus kohvi juua või õhtust süüa, oli väga lihtne, sest valida oli vaid paari koha vahel. Sellist kohvikute ja söögikohtade küllust, nagu on praegu, pole meie linn ilmselt kunagi varem näinud. Selles on oma osa ka linnajuhtidel, kes on oma toetusega ürituste korraldamisel aidanud söögikohtadel talve üle elada. Kohvikud on seega ametlikult kuulutatud Haapsalu visiitkaardi üheks osaks.

Selle taga on söögikohapidajate suur töö, pühendumus ja aeg, mida tegijad tihtilugu ei mõõda ja võtavad seda vajadusel ka oma pere arvel. Ja muidugi raha, mis mängu pannakse. Alati on risk, et kõik ei lähe nii, nagu alguses parimate kavatsustega plaanitud, ja siis tuleb päevakorrale küsimus: mis edasi saab?

Tänane Lääne Elu kirjutab ühe sellise söögikoha, pika ajalooga Jahta Resto nüüd juba endise omanikfirma pankrotimenetlusest. Nagu üks omanikke resümeeris, poleks restorani igapäevategevusega kaasas käivad lahendust vajavad küsimused üldse pidanud kohtusse jõudma ning neid oleks saanud lahendada omavahel, ilma kohtuuksi kulutamata ja söögikoha mainet kahjustamata.

Ta on aga otsustanud, et restoran peab kõigele vaatamata edasi elama, sest see on Veskiviigi sadama üks lahutamatu osa ja seega ka osa Haapsalust. Kuidas sellega läheb, näitab vaid aeg.

Inimsuhted on mõistagi keerulised ja mõnikord selgub liiga hilja, et on tehtud valesid valikuid, äripartnerite veregrupid ei sobi omavahel või on keegi võtnud endale rolli, milleks ta tegelikult loodud pole, või on keegi õigel hetkel midagi olulist tegemata jätnud. Ehk läheb seekord teisiti?

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hm`ile
hm`ile
tõesti, eelnevad rentinud tegid oma tööd täie rinnaga ja väga hästi. Haapsalu kaotas fantasilised toitlustusettevõtjad ( üks oli Rena…., vabandust ei mäleta… ) . Noo, see mis peale neid toredaid tüdrukud juhtus oli katastroof! 1) Avaldatud lahiolekujad ei klappinud tegelikkusele 2) Söögi hinnad tõusid ( süüa aga polnud suurt midagi) võrreldes eelnevate omanike juhitud firmaga tipphooajal Väike Haapsalu reageerib sellele infole kiiresti ! Kui avad vastu sügist oma pubi ( peene restorani ?? või ….? ) peaksid ikkagi arvestama kohalike rahakotiga. Need on ju ainult minu mõtted- KAHJU, VÄGA KAHJU!- kui leidub uusi üritajaid, tuleb neil ikka väga palju vaeva… Loe rohkem »
hm
hm

pika ajalooga Jahta Resto mis on eksisteerinud aasta.

wpDiscuz