0

Haapsalus saab kuu lõpuni lemmikloomi soodsalt kiipida

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koer Kusti. Foto: erakogu

Haapsalu veterinaarkliinik on üks Eesti Loomakaitse seltsi partneritest, kus saab oktoobri lõpuni soodsamalt loomi kiipida.

Eesti Loomakaitse Seltsi kampaania „Kiibi või kaota!“ abil on septembris ja oktoobri alguses kiibitud vähemalt 284 lemmiklooma ja selts kutsub mitme Tallinna, Tartu, Viljandi ja Haapsalu loomakliiniku abil loomi soodsamalt kiipima.

12.-31. oktoobril pakub  seitse loomakliinikut üle Eesti lemmikloomade kiibistamist oma tavahinnakirjast soodsamalt, et aidata kaasa loomakaitse seltsi teavituskampaaniale lemmikute kiipimise ja registreerimise propageerimiseks. Haapsalus lööb kaasa Veterinaarkliinik.  

Koostöös Varjupaikade MTÜ ja mitmete linnavalitsustega on loomakaitse selts septembri korraldanud loomade kiipimisüritusi, kus värsketeks kiibiomanikeks sai 284 looma. Kõik kiibitud loomad kantakse ka vähemalt ühte üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR.  

„Väga oluline on varustada oma vähegi liikuvam lemmikloom, nagu näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleriigilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil. Kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju,“ ütleb seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll. Ta lisas, et varjupaikades ootavad oma saatust mitmed eksinud loomad, kellel puudub kiip või kelle andmed on jäänud lemmikloomaregistrisse kandmata.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz