Veisekarja rünnaku ohver sai kohtu kaudu kompensatsiooni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lehmad (5)Foto: Arhiiv

Ridala vallas elav naine, kes sattus haiglasse pärast seda, kui naabri veisekari teda ründas, sai kohtus sõlmitud kompromisslepinguga 1600 eurot valuraha.

Hagiavaldusest selgub, et õnnetusjuhtum toimus juba 2012. aasta maikuus. Hageja karjamaale oli tulnud kostja veisekari ja ründas naist, kes üritas üht oma vasikat sissetungijate eest kaitsta. Veisekarja rünnaku tagajärjel sai naine eluohtlikke tervisekahjustusi ja oli ravil Läänemaa halgas.

Paraku pole naine siiani saadud traumadest täielikult tervenenud ja õnnetuse tõttu on ta kandnud ka moraalset kahju. Seepärast otsustaski ta selle aastal mais kohtu poole pöörduda.

Kohtus sõlmiti veisekarja omanikuga kompromissleping, mille järgi kohustub viimane naisele maksma 1600 eurot kahjutasu, sellest 1240,54 eurot varalise kahju eest ja mittevaralise kahju eest 750 eurot. Kostja peab selles summa tasuma 14 kalendripäeva jooksul alates otsuse jõustumisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments