Galerii: Lääne Elu kolimine ja uued ruumid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Haapsalu endist trükikoja hoonet Posti tänaval ehib juba mõnda aega uus ja uhke sissekäik – valge katuse ja seintega ümbritsetud trepp, mis viib teisele korrusele.

Trepist üles sammudes viib uks otse Lääne Elu toimetusse, kus lugejaid, lehetellijaid ja kuulutusepanijaid ootavad Kaja Klettenberg, Ave Tapner ja Alar Birk. Läänemaa ainsa ajalehe ja suurima uudisteportaali toimetus kolis selle nädala esimestel päevadel trükikojas korruse võrra allapoole, kolmandalt teisele.

„Toimetuse uutes ruumides ei ole küll põrandapinda rohkem, aga ruumide paigutus on parem,” ütles Lääne Elu juhatuse liige Arne Veske. „Toimetuse ruumides on nüüdisaegne ventilatsioon, mida varem ei olnud. Akendest avaneb kehvem vaade, aga lugejail ja kuulutuseandjail on palju parem tulla uksest sisse.”

Lääne Elu toimetus kolis trükikoja majja 1. aprillil 2000. Toona trükiti ajalehte siinsamas nendes ruumides, kus praegu istuvad ajakirjanikud arvutite taga. Kui leht kolmandal korrusel toimetuse küljendaja arvutis kujundatud sai, käis põrandast korraks värin läbi – trükipress läks tööle ja ajaleht oligi valmis. Sooja lehte oli mõnus teiselt korruselt võtmas käia.

Praegu trükitakse värvilist Lääne Elu Tallinnas Printallis. Moodne ajaleht – veebiväljaanne – aga valmib nüüd arvuteis samal korrusel, kus kunagi trükiti Gutenbergi kombel ajalehte.

1989. aastal asutatud Lääne Elu on tegutsenud viies kohas. Alustati kunagises Sulevi vabrikus, seejärel tegutseti toimetaja Sven Sauna kodus. Toimetus sai päris oma ruumid Saue tänaval, kust koliti Ehte tänava majja Rootsiturul.

Fotod: Arvo Tarmula

lääne elu12 lääne elu02 lääne elu lehtelääne elu01lääne elu kristjan kosklääne elu karnau lääne elu04lääne elu03 lääne elu tiina liiv   lääne elu11  lääne elu05 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
veiko.laur
8 aastat tagasi

väga ilusad kabineti