Tuleval nädalal algab Viljandis kohus õpetaja tapnud koolipoisi üle

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Paalalinna kool

Politseinikud Viljandi Paalalinna kooli juures 27. oktoobril 2014. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Järgmisel reedel, 18. septembril kell 10 algab Viljandi kohtumajas istung, kus arutatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises süüdistatava 16-aastase noormehe kriminaalasja, teatas Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Istung on alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine, mistõttu kõrvalisi isikuid kohtusaali ei lubata. Kohtuotsuse kuulutamine on avalik. Lahendi avalik kuulutamine peaks olema 20. oktoobril.

Noormeest süüdistatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Süüdistatav viibib vahi all.  

Mullu 27. oktoobril  lasi tol ajal 15-aastane 9. klassi õpilane Vahur Ruut tunni ajal maha oma saksa keele õpetaja Ene Sarapi. Õpetaja suri sündmuskohal. Tegemist on Eesti ajaloo esimese koolitulistamisega.

Poiss avas tule oma isa seaduslikust relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments