Delfi sulges pagulaste-teemaliste lugude kommentaariumi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Delfis ja Delfi portaaliga liidetud ajalehtedes ning teistes kanalites on suletud pagulasi puudutavate lugude kommentaariumid, teatas Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald täna hommikul.

„Viimased nädalad on näidanud, et vihakõne on Eestis, aga ka mujal Euroopas suurem probleem, kui oskasime aimata,” kirjutab Soonvald Delfis. „Meil tuleb tunnistada, et pagulasvaenulikkus on Eestis suvega märgatavalt suurenenud, kuigi uuringutes püüavad inimesed end tavaliselt kultuursema ja inimlikumana näidata. Tegelik meelsus võib olla veel hullem.”

Pagulasi puudutavate lugude kommentaariumides oli debati  asemel „vihakõne Metsik Lääs”, kirjutab Soonvald. Tema sõnul on empaatia ja mõistlikkuse kadumine pagulaste suhtes muutunud Eesti ühiskonna plahvatusohtlikuks probleemiks.

Kuni kommentaariumid on suletud, luuakse registreeritud kasutajatele pagulas­teemaliseks debatiks keskkond, kus saab moderaatorite pilgu all arutada, lubab Soonvald. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
8 aastat tagasi

Tegumust on ajupessuga jah!

Tont.
8 aastat tagasi

Kui Delfi peatoimetaja suudaks aru saada,mis on sõnavabadus (ma ei mõtle sõimamist), siis ta nii ei teeks. Või lõpetaks pagulaste teemalised artiklid ka. Sest muidu on tegemist labase ajupesuga,kus sõna saab vaid üks pool.

Algatus
8 aastat tagasi

Olgu siis taas üllas ja laulev vabadusvõitlus. Milleks halada ja sõimata, kui saab eeskujulikult. Teiste väärtusi ei maksaks kellelgi tallata ega moderaator-tehniliselt alla suruda, aga oma väärtustest kõlagu laulud kindlalt edasi.
Asi ilmselt ei olegi paguluses, vaid eestluses, mis polegi rohkem esil olnud, kui vaid siis, kui oli vaja liidust vabaks saada.

vikipeedia
8 aastat tagasi
Reply to  Algatus

Lugege mida ennustas Bulgaaria selgeltnägija Vangelija Pandeva Dimitrova!
Tümitame siin üksteist ja usume.et mida mina arvan,teen ja otsustan on ainu- õige, kõik teised on alaarenenud.Nii me ei jõua kuhugi!

mis mõttes
8 aastat tagasi

meil peaks olema ju demokraatia ???

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Ega siis see et enam kommenteerida ei saa ei vähenda massiimmigratsiooni vastaste hulka. Vastupidi, kui ainsaks võimaluseks eitavat arvamust avaldada jäetakse valitsejate poolt tikud- noh, siis on sellised kiviseina süütamised kahjuks ka üks väljendusvõimalus…
Ja meedia ülistuslaul eisele Vabadusväljaku palaganile meenutab ka rohkem jaanalinnule omast käitumist ja neid vanu fotosid kus rahvamassid tervitasid Punaarmee saabumist Eestisse.