Kohtu alla sattunud Rein Kruusmaa astus Kodukandi juhi kohalt tagasi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

MTÜ Kodukant Läänemaa juhatuse esimees Rein Kruusmaa (pildil) astus esmaspäeval juhatuse korralisel koosolekul esimehe kohalt tagasi.

Kruusmaa põhjendas oma tagasiastumist tema suhtes käiva kohtuprotsessiga, ütles Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu.

Kruusmaa saatis enne koosolekut juhatuse liikmeile ka sellekohase teate.

„Ta ei soovinud, et tema ümber toimuv kahjustaks Kodukant Läänemaad,” lisas Sarapuu.

Kruusmaad kui Risti endist vallavanemat süüdistatakse soodustuskelmuses, ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

„Jutt ei käi kahju tekitamisest või kahju saamisest, vaid et olen eksinud riigihanke protseduurides,” on Kruusmaa varem Lääne Elule öelnud. „Tahtlikult või omakasu nimel ei ole ma seadust rikkunud, seda võin küll, käsi südamel, öelda.“

Rein Kruusmaa korruptsioonisüüteo arutamine algab tuleva aasta veebruaris.

Praegu töötab ta Lihula vallavalitsuses majandusnõunikuna.

Kruusmaa on jätkuvalt Kodukant Läänemaa juhatuse liige.

MTÜ uueks esimeheks valiti Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu.

Ta oli ainuke kandidaat ja tema valimine oli üksmeelne, ütles Sarapuu. Pärast Ants Maripuu surma on juhatuses kaheksa liiget.

Kodukant Läänemaa liikmeks võeti MTÜ Säästva Arengu Selts Kullamaalt, kes soovib kaasa lüüa Kodukandi tegemistes ja olla infosaajate ringis. Selts toetab keskkonnasõbralikku eluviisi.

Sarapuu lootis, et maaeluministeeriumis kinnitatakse oktoobri alguseks LEADERi määrus, misjärel saab Kodukant Läänemaa üldkoosolek kinnitada kohaliku tegevusgrupi strateegia. Üldkoosolek ongi kavas kokku kutsuda oktoobris.

Sarapuu hinnangul kuulutatakse taotlusvoorud välja 2016. aasta alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments