Täna kihutavad Kiltsi lennuväljal superautod

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFoto: Juhan Hepner

Täna peetakse Kiltsi lennuväljal lõppkiirusvõistluse One Mile Challenge 2015 teine etapp, mis algab kell 13.

One Mile Challenge meeskond annab teada, et seekordsel üritusel panustatakse tugevasti sellele, et ka pealtvaatajad ei peaks lahkuma tühjade kätega. Nimelt on võistluse toetajad GoPro Eesti esindaja, RAYTH Premium Car Wash & Detailing Center ja Ameerika Auto on pannud välja auhinnad, mis loositakse välja kohapeal kõigi piletiostjate vahel.

Auhindadeks  GoPro kaamera, Autopesula 100 eurone kinkekaart, Ameerika Auto aga võimaldab demosõidu uue Ford Mustang GT (342kw!) kõrvalistmel lõppkiirusdistantsil.

Pileti hind pealtvaatajatele on 6 eurot, alla 12-aastased pääsevad võistlust vaatama tasuta. Pealtvaatajad on oodatud alates 12.00. Esimese võistlusauto start on 13.00. Võistluse orienteeruv kestvus on 4 tundi, kuid lõplikult oleneb see osavõtjate arvust ning võistluste sujuvusest, sealhulgas ilmaoludest.

Korraldajad tuletavad meelde, et võistlusalale ei lubata klaastaaraga ja alkoholijoobes.

Lisainfot leiab kodulehelt ja Facebookist.

Eelmisel aastal toimus One Mile Challenge esimene võistlus Kiltsi lennuväljal 15. juunil. Parima tulemuse, 327 km/h saavutas sel päeval Roul Liidemann võistlusautol Dodge Viper GTS, purustades sellega ka Eesti rekordi. Kokku ületas maagilise 300km/h piiri neli osalejat.

Teine etapp toimus 16 augustil, samuti Kiltsi lennuväljal, kuid seekord tehti midagi täiesti uut moodi. Murti traditsioon ja esmakordselt sõideti Kiltsi lennuväljal võistlussõite nii-öelda vastassuunas. Suurimat kiirust näitas taas Roul Liidemann võistlusautol Dodge Viper GTS, saavutades kiiruseks 343km/h, mis oli ühtlasi ka uus Eesti rekord. Sealjuures väärib märkimist, et mõni sõit enne Rouli purustas Eesti rekordi Sander Kelner oma BMW E34 M5’l saavutades kiiruseks 330km/h, kuid paraku sai ta rekordiomaniku staatust nautida vaid kümmekond minutit. Kokku ületas maagilise 300 km/h piiri sel etapil viis võistlejat.

Galeriid eelmise aasta võistlusest saab näha SIIT.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments