Iloni Imedemaal toimub mitmike kokkutulek

aivaronline

aivar@le.ee

Iloni Imedemaa avamine 6

Foto: arhiiv.

Sel laupäeval, 13.augustil, leiab Iloni imedemaal aset üle-eestiline mitmike kokkutulek. Tegemist on juba neljanda kokkutulekuga, eelnevatel aastatel on üritust peetud Pärnus ja Laitses.

Korraldaja Kadri Talva-Otsa sõnul otsitakse korralduspaikadeks põnevaid lastesõbralikke kohti, kuhu mahuks palju inimesi, seega jäi tänavu valikuks Iloni Imedemaa Haapsalus. 

„Iloni imedemaal jagub tegevust nii mitmikele kui ka nende vanematele. Koht on ju täidetud tegelastega, kellega vanemad on üles kasvanud ja kellega lapsed alles üles kasvavad,“ ütles Talva-Ots.

Laupäeval on lastel ja nende vanematel võimalus mängida Iloni imedemaa õuealal erinevaid põnevaid mänge, tutvuda kino- ja näitusesaaliga ja mängutoaga. Lisaks saab Imedemaa õues asuvas Mattiase majas paberist ja puust põnevat meisterdada. Proovida saab täpsusviskamist, hüppemänge, näitekunsti ja palju muud.

Traditsioonile kohaselt kaetakse ühine piknikulaud, kuhu kõik osalejad võivad midagi maitsvat kaasa tuua. Samuti on plaanis kell 13 teha suur grupipilt.

Üritus kasvas välja Facebookis tegutsevast Mitmike grupist, kus vanemad jagavad mitmike kasvatamise igapäevarõõme ja –muresid.

„Tekkis soov ja tahtmine tuua kõik need inimesed ka näost-näkku kokku. Mitmike kasvatamine pole kerge ja läbi sellise ürituse saavad vanemad oma kogemusi ja nippe ka teistega jagada,“ sõnas Talva-Ots.

Korraldaja sõnul on üritusele oodata praeguse hetkeseisuga 54 peret, kellele lisanduvad veel Facebookis mittetegutsevad pered.

„Keskmises mitmike peres on ema, isa ja kolm last. Võite siis ise arvutada, kui palju meid kokku umbes tuleb,“ naljatas Talva-Ots.

Eelregistreerimist ei toimu, kuid mitmike peredest huvilised võiksid endast Facebooki grupis märku anda. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
August 2015
9 aastat tagasi

Sel laupäeval, 13.augustil…
Minu kalendris oli 13-s august juba kolmapäeval ära. Ilmselt on Eestis kasutusel mitu erineva ajavööndiga kalendrit.