SEB alustas õppelaenu taotluste vastuvõttu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

SEB internetipangas ja kontorites saab alates tänasest taotleda õppelaenu, mis on riigi poolt tagatud laen hariduse omandamisega kaasnevate kulutuste katmiseks.

2015/2016 õppeaasta õppelaenu maksimaalmäär on 1920 eurot, mille eest laenusaaja tasub intressi 5 protsenti aastas. Õppelaenu saab taotleda õppeaasta jooksul ka osade kaupa, vastavalt tegelikule vajadusele. Lühema kui 9-kuulise õppekava alusel keskhariduse baasil kutseõppes õppijad saavad laenu 960 euro ulatuses.

Õppelaenu käendajaks sobib Eesti kodanik või pikaajalise elamisloa või alalise elamisõigusega isik, kes on viimase kolme kuu jooksul saanud regulaarselt vähemalt miinimumpalga suurust sissetulekut. Pärast õppelaenulepingu sõlmimist saavad kaks eraisikust käendajat pangakontoris või internetipangas vormistada käenduslepingud. Laenu saab tagada ka Eestis asuva kinnisvaraga ja selle sobivuse kohta õppelaenu tagatiseks saab täpsemat infot küsida igast SEB kontorist.

SEB kannab esmakursuslastele laenusumma kontole alates 1. oktoobrist, vanema kursuse õppuritele 15. septembrist eeldusel, et õppelaenu saamiseks nõutavad tingimused on täidetud. Kui varem õppelaenulepingu sõlminud laenusaaja ei soovi, et pank selleaastase laenusumma tema kontole kannaks või soovib laenu võtta osade kaupa, palub SEB sellest märku anda hiljemalt 11. septembriks. Vastava avalduse saab esitada internetipanga kaudu, posti teel või tuua ükskõik millisesse SEB kontorisse.

Maarja Gavronski
kommunikatsiooni projektijuht
turunduse ja kommunikatsiooni divisjon
SEB Pank

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments