Vanalinnas saab kiikingut proovida

Dolores Mäekivi

dolores.maekivi@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Veel täna saavad soovijad teha Haapsalu vanalinnas tutvust Eestis leiutatud meelelahutusliku spordiala, kiikinguga — kiiged pandi püsti juba esmaspäeval, kuid kiikuda said huvilised teisipäeval ja kolmapäeval.

Kaks kiiku – väiksema 3,5 meetri ja suurem 4,5 meetrit kõrgune kiik on üles pandud Karja tänava äärde Kodanike torni juuurde. Kiikingut proovida täna õhtul kella kaheksani, enda proovilepanek maksab 2 eurot.

Peakorraldaja ja instruktori Ivo Kändla sõnul tunneb Haapsalu rahvas kiikingu vastu suurt huvi ja teisipäeva õhtul tuli atraktsioon sulgeda siis, kui soovijad veel järjekorras ootasid. „Kuigi algselt pidi teisipäeva õhtul kiikuda saama kella kaheksani, tulime inimestele vastu ja pikendasime kiikumisaega poole kümneni. Peale seda väsisime ise ka juba ära ja panime päevale punkti,“ ütles Kändla.

Kiikingu kiiged jõudsid Haapsallu Eesti Kiikingi Liidu projekti „Kõik kiikuma“ raames, mille eesmärk on inimestele kiikingut tutvustada. „Projekti eesmärk pole majanduslikult kasumisse jääda, kuna asjaga tegelevad vabatahtlikud naudivad juhendamist ja kiikumisega kaasnevat rõõmu inimestes,“ sõnas Kändla.

Kõigile neile, kes oma vanuse või hirmu tõttu kiikingut pelgavad, lausus Kändla julgustavaid sõnu: „Vanus pole tõesti piiriks. Meil on käinud igas vanuses inimesi, alustades 4-aastase tüdrukuga siin Haapsalus, lõpetades ühe 54-aastase mehega Rakveres. Samuti pole hullu, kui esimese korraga kohe üle võlli ei saa. Lõpuks saavad kõik üle, kas siis üksi või tandemina kiikudes.“

Kiiking on Eestis leiutatud meelelahutuslik spordiala, kus inimene paneb kiige järjest suureneva amplituudiga võnkuma, kuni kiikuja teeb ringi ümber võlli.

Fotod Arvo Tarmula

kiiking12 kiiking 11 kiiking 10 kiiking 9 kiiking 8 kiiking 7 kiiking 6 kiiking 5 kiiking 4 kiiking 3 kiiking 2 kiiking 1

         

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments