Suur osa Ridala volikogust on pagulaste vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu paljud liikmed on pagulaste vastu, selgus sel nädalal volikogus pagulasteemalisel vabal arutelul.

Volikogu protokollis on kirjas, et esimees Toomas Vallimäe uuris kolleegidelt, mida arvavad nemad pagulaste vastuvõtmisest. Kas neid vastu võtta ja kui palju? Vallimäe sõnul oli volikogu seitsmeliikmelise arengukomisjoni arvamus, et pagulasi ei peaks vastu võtma. Seda seisukohta pooldasid ka Olev Peetris ja Kalju Hepner.

"Minu vastus on raudne ei," ütles Peetris.

"Minu vastus on ka ei," oli Kalju Hepneri arvamus.

Volikogu aseesimees Valli Ender pani ette teha ühine kiri, et nemad ei ole nõus pagulasi vastu võtma. Ta soovitas teha sellekohase ettepaneku ka Eesti riigile.

"Mina sellele kirjale alla ei kirjuta," ütles arengukomisjoni liige Reimo Nebokat. "Ma arvan, et Ridala vallal ei tule pagulasi vastu võtta."

Siseminister arutab pagulas- ja rändeteemat esmaspäeval ja teisipäeval maavanemate ja omavalitsuste esindajatega. Lääne-Eesti arutelu on 22. juulil kell 10-12 Pärnus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvan
9 aastat tagasi

Reimo hankigu endale esmalt mõni korralik töö,siis hakkab ehk lõpuks mehemoodi rääkima.

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Olgu pealegi poolt või vastu, ega seda Ridalat kauaks pole ka, niikuinii ühineb linnaga ära, mida muud neil üle jääb, sinnamaani võivad haukuda palju kulub.

pook
9 aastat tagasi

Ridala volikogu käest ei küsi keegi kas olete vastu või ei. Tuleb käsk vastu võtta ja te ei pääse kuskile. Mina vaataks pagulased ennem üle. Kui õlut ja viina joovad, siis meie poiste sõnum on kindel “jah”.

kulbiklubi
9 aastat tagasi
Reply to  pook

Mees, kes joob on nõrk, hingeliselt nõrk. No ütle, milleks meile nõrkade inimeste(meeste) juurdekasvu tarvis.

Juss
9 aastat tagasi

Naiivne arvamus,et volikogu seda otsustada saab. See laar jagatakse vabatahtlikuse alusel aga siis tuleb järgmine ja ülejärgmine jne…

x
9 aastat tagasi

Õige, siia ei ole vaja ühtegi moslemit.Sealt kust tulid,mingu ka tagasi.

Hüsteeriline
9 aastat tagasi

volikogu ja samas laadis kommentaarid.

küsimus
9 aastat tagasi

Milline on Haapsalu seisukoht?

Tondile
9 aastat tagasi

Rahvas on neid valinud võimule kakskümmend aastat …. kui loll peab inimene olema,et saada aru ,kellega tegu on ? ja järgmisetel valimistel natuke hirmutatakse inimesi venemaaga ja jooksevad jälle saba jälge vahel oma kaitsjaid tagasi valima.Mina olen selles suhtes juba ammu lootuse kaotanud….

Eesti+Vabaks
9 aastat tagasi
Reply to  Tondile

Ei-Ei, Rahvas küll neid reformareid võimule valinud ei ole. Meenutuseks, et viimastel valimistel oli selle erakonna vastu 72.3% valijaid, pooldajaid siis tervelt 27,7%. See, et see bande veel siiani võimul on on lihtsalt meie “demokraatia” veider omapära…

Tont.
9 aastat tagasi

Mitte ainult suur osa volikogust,vaid ka eesti rahvast on vastu valitsuse koostööle inimkaubanduse maffiaga. Saku ja Juuru vald on juba keeldunud moslemitest illegaalide vastuvõtmisest-seal vähemalt arvestatakse rahva arvamust . Vapustav- rahapuudusel ? koole ja päästekomandosid suletakse,valdasid liidetakse,aga moslemite ülalpidamiseks on pappi küll! Kui Eesti on riik,siis ta otsustab ise,keda ja palju võtta.Miks ref enne valimisi ei öelnud,et kavatseb makse tõsta ja moslemeid importida? Aga vahet pole,järgmistel valimistel on nendega aamen.