Praamijärjekord Kuivastus oli eile kuni 5 km pikkune

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuivastu-Virtsu liinil oli selle suve tippnädalavahetus, seda ennustas ka suvesündmuste rohkus saartel, kus toimusid Eestimaa 14. suvemängud, Saaremaa rannapidu, Kuressaare lossi päevad, Saaremaa kalurite päev, ratsutamise takistussõidu võistlus, saarte avatud aiad ja vanamootorrataste näitus. Kokku tuli nädalavahetusel Saaremaale üle 15 000 inimese.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul vedasid laevad reedest pühapäevani Kuivastu-Virtsu liinil edasi-tagasi kokku 12 162 sõidukit, mis on 17 protsenti rohkem kui mullu samal nädalavahetusel.

Pühapäeval vedasid laevad üle mere ligi 3 000 sõidukit, mullu samal nädalavahetusel 300 võrra vähem.

„Selline suur erinevus põhjendabki pikema ooteaja tekkimise. Kuni 2500 sõidukit suudetakse vedada ilma pikema ootejärjekorrata,” ütles Hiiuväin.

Kuivastus hakkas tekkima järjekord pühapäeva hommikul pärast kella kümmet. Kella kolme paiku päeval oli autode rivi maanteel kolme kilomeetri pikkune, kella viie ajal ulatus viie kilomeetrini ja kella kaheksast õhtul kella üheteistkümneni oli järjekord taas kolme kilomeetri pikkune. Viimase reisiga kell üks öösel said kõik sõidukid üle, kümme autot oleks veelgi mahtunud. Maksimaalne ooteaeg  oli tippajal kuni viis tundi. Virtsu pool oli reede õhtul ooteaeg kuni kolm tundi.

Reisijaid vedas täisvõimsusel kolm laeva, parvlaev Ionas liikles mõnda aega ka vabagraafiku järgi.

Saaremaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
8 aastat tagasi

oi oi

klaabu
8 aastat tagasi

Kübe, plank ehitati selleks, et noored tegevteenistusse minejad, kellel jõusaali tarvis raha napib, saaksid harjutada käte jõul takistuste ületamist.

Kübe
8 aastat tagasi

Me kulgeme ka vaba graafiku alusel. Ümber maxima. Kes kurat plangu ehitas vahele?