Tuleval pühapäeval on Haapsalus triatlon

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

HaapsaluVIIItriatlon2013187-vi

Haapsalu 8. triatlon suvel 2013.  ARHIIV

Pühapäeval, 19. juulil kell 13 stardib Vasikaholmilt 10. Haapsalu triatlon.

Haapsalu triatlon on rahvatriatlon, mis tähendab, et põhidistants on umbes kümnendik täispikast triatlonist: ujutakse 350 m, maantee- või maastikuratast sõidetakse 20 km ja joostakse 4 km.

Võistlus peetakse nii individuaalses kui ka võistkondlikus arvestuses.

Varem on võistlejad ujunud Väikeses viigis, kuid nüüd on ujumine viidud üle Vasikaholmi randa.

Rattaga sõidetakse Haapsalu tänavail ja linna ümbritsevail teedel, jooksjaile saab kaasa elada Väikese viigi ringil, seda ringi joostakse kaks korda.

Kell 12 Vasikaholmi rannas algaval lastetriatlonil tuleb ujuda 75 m, sõita 2 km rattaga ja joosta 400 m. Joostakse Vasikaholmi rannas, rattasõit on ümber Väikese viigi.

Legend triatlon tekkimisest räägib ujujast, jooksjast ja ratturist, kes vaielnud, kes neist on tugevam. Pandud siis kolm ala kokku ja nii see triatlon alguse saanudki.

Aastaid tagasi alustati triatloniga ka Haapsalus. Sel aastal saavad triatleedid end Haapsalus proovile panna juba 10. korda.

Mullu läbis Haapsalu triatloni 57 võistlejat.

Esimese triatloni võitis Alar Jõeste. Kahel korral on võitnud Andrus Veerpalu, kolmel korral Emeri Lepp. Ühe korra on võitnud Igor Tarassov, Martin Siimer ja Toomas Lelov.

Katrin Pärnpuu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments