0

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi pidas lastekaitsepäeva turniiri

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

IMG_3986[1]ERAKOGU

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi VIII lastekaitsepäeva jalgpalliturniir toimus esmakordselt Vatlas, sealses mõisapargis.

Selle ürituse eesmärk lisaks lasteturniirile on koos lastega jalgpalli mängima tuua ka nende emad ja isad. Lastekaitsepäev on päev, mil Lõuna-Läänemaa JK rõhutab laste tähtsust ja see üritus on klubi tähtsaim ettevõtmine. Klubi on lastele positiivse pakkumise enda kätte võtnud ja oma unistused ka teoks teinud. Sel päeval pakutakse neile palju huvitavat, iga aastaga on pealtvaatajate ja lastevanemate hulk kasvanud ja palliplatsil võtab oma võsukestega mõõtu järjest rohkem emasid-isasid.

Esmakordselt Vatlas

Selle aasta jalgpalliturniir toimus esmakordselt Vatlas. Koostöö Vatla jalgpalliklubi ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi vahel on hoogustunud ja loogilise järjena toimuski Lõuna-Läänemaa laste suurüritus sel korral Vatlas. Samas on Vatla JK eestvedajad lapsena treeninud just Lõuna-Läänemaa JK treeningutel ja klubi eestvedaja Priit Tein jätkab Vatlas praegu laste treenimist. Turniiril oli osalejaid Lihulast, Tuudilt, Kirblast, Lõpelt, Kõmsilt, Virtsust, Vatlast, Paatsalust, kokku kuue võistklonna jagu. Nagu ikka sel turniiril mängisid lapsed mitte oma kodukooli, vaid oma elukoha eest, et palliplatsil oleks esindatud koduküla. Just see on tähtis.

Kõigi aegade pingelisem turniir

Vatlas toimunud turniir oli selle võistluse kõigi aegade pingelisem. Lõplik paremusjärjestus selgus viimase mängu viimasel minutil, kui Lihula Tüdrukud lõid Virtsule viigivärava. Lõpuks olid esimesed viis võistkonda kahe punkti sees. Kuigi avasõnades Priit Tein rõhutas, et selle võistluse võidab sport, kujunes turniir ikkagi ääretult pingeliseks. Esikoha saavutas Tuudi (Herman Reinmaa, Randy Põld, Henry Põld, Mihkel Sibul, Jaagup Esko, Juhan-Johannes Raudsik, Richard Toming). Järgnesid Kirbla, Lihula, Vatla, Virtsu, Lihula Tüdrukud.

Kuulsusteparaad lastele kingituseks

Nagu igal aastal tulid ka sel korral lastega mängima kuulsad jalgpallurid. Sel aastal olid külas Eesti rahvusnaiskonna kapten ja 2014. aasta parim naisjalgpallur Kethy Õunpuu ja Eesti koondise jalgpallurid: 114 korda rahvusmeeskonda esindanud Enar Jääger ja Rauno Alliku. Peaaegu terve turniiri oli tüdrukute võistkonnaga koos Kethy Õunpuu jan kõik kolm tegid lastega ka tunnise treeningu. Pärast seda järgnes pikk küsimuste ja autogrammide aeg. Ehk särtsakama etteaste tegi üllatuskülaline, trikijalgpallur Eno Lints, kelle sooritused olid ulmelised. Pealtvaatajatele oli avatud ka ajalooline Vatla mõis.

Lapsed ja lapsevanemad

Muidugi on alati kõige toredam ettevõtmine mängimine oma isa-ema vastu. Ka sel aastal said kõik võistkonnad palliplatsil lapsevanemate vastu oma oskusi proovile panna. Lapsevanemad olid ka sel aastal natuke tublimad, kuid suur rõõm ja lust oli mängus olulisem. Järgnes ka perede löögivõistlus, kus võistkonna moodustasid lapsevanem ja laps. Järgmisse vooru said edasi need pered, kelle mõlemad liikmed suutsid penalti Lõuna-Läänemaa JK noorväravavahtide selja taha saata. Võitjaks tulid Jüri ja Allex Rummel. Järgnes ühissöömine ja autasustamine.

Taas võib tõdeda, juba kaheksandat korda, et koos tehtud üritused õnnestuvad alati ja kõikidele on see ääretult vajalik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz