0

Läänlased Viljandi järve jooksul

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ümber Viljandi järve jooksul jõudis ligi 3000 startija hulgas esimese saja hulka parim Läänemaa esindaja Margus Luik.

Eesti 24. kordne käimismeister Margus Luik saavutas 64. koha ajaga 43.45. Oma vanuseklassis M35 oli ta 6. Läänemaa parim jooksumees, Lauri Luik, seekord ei osalenud, sest sai kaks päeva tagasi isaks ja pühendus isakohustustele.

Läänlasi lõpetas jooksu kokku 15 inimest. Paremusel teine oli neist Läänemaa Kergejõustikuklubi esindaja Siim Sellik ajaga 48.43, mis andis 196. koha. Paremuselt kolmas läänlane oli Madis Lehismets ajaga 58.06, mis andis oma vanuseklassis M40 99. koha.

MTÜ Risti Spordiseltsi esindaja  Guido Ulejev oli M45 vanuseklassis 90. ajaga 59.10. Tema abikaasa Karin Ulejev oli läänlastest parim naine ajaga 1:01.52 olles selle ajaga oma vanuseklassis 8. Paremuselt 2. läänlane naistest oli Regle Raudsepp ajaga 1:07.31, olles N21 vanuseklassis 124.

Üllatasid Ridala põhikooli tüdrukud Kristina Tšalova, Auliki Põllumägi, Maria Raudsepp ja Kärt Kurisman, kes lapsevanem Taivo Kurismani initsiatiivil ja ettevõttel reisi Viljandisse ette võtsid ning distantsi ka läbisid. Kristina Tšalova oligi 3. Läänemaa naine, kes maa läbi jooksis. Oma vanuseklassis N16 oli ta järve jooksul 43. Auliki oli N14 vanuseklassis 11.

Ümber Viljandi järve jooks on põnev maastikujooks üle soo ja mõnes kohas läbi tihniku ning läänlase jaoks harjumatu mitme põneva tõusuga. Seekord ilm soosis jooksjaid, oli parajalt soe ja ilma sademeteta. 12 km jooksu lõpetas 2979 inimest, nende hulgas 985 õrnema soo esindajat.

Jooksu võitis Roman Fosti ajaga 36.14, millega parandas oma möödunud aasta tulemust tervelt 25 sekundit. Selline rekordiparandus on eelduseks, et Fostile saab lähiajal jõukohane olema Rio de Janeiro maratonijooks norm, millest tal veel puudu 36 sekundit.

Teise kohaga pidi Viljandis leppima jooksu favoriit Keeniast Mugabe, kes kaotas Fostile 17 sekundit. Irvhambad juba rääkisid, et kuna Mugabet hirmutati soodest, siis tuli ta starti ja läbis distantsi kummikutes. See jutt tegelikkusele muidugi ei vastanud, sest kuidas inimesed muidu Fostile võitu põhjendad.

Kolmas oli endine haapsallane Sergei Tšerepannikov ajaga 37.57.

Endel Susi 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz