0

Kõige rohkem „Teeme ära!” talguid on täna Lääne-Nigula vallas

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Teeme ära! Piirsalus

Tunamullune talgupäev Piirsalus. ARVO TARMULA

„Teeme ära!” talgupäevaks on Läänemaal registreeritud 83 talgut, neist enam kui veerand saab teoks Lääne-Nigula vallas.

Tänavu on 24 talgupaigaga Lääne-Nigula kõrval aktiivsemad talgukorraldajad veel Ridala vallas, seal on registreeritud 19 talgut. Kuigi talgupäev on 2. mail, on mitmel pool talguid ka varem tehtud. Näiteks pesti kolmapäeval talgu korras puhtaks Martna kooli aknad.

Juba 25. aprillil koguti aga Matsalu parkmetsas talgu korras infot õitsvate aiataimede ja kevadlillede kohta. Uuemõisa lasteaed-algkool peab aga oma mänguväljaku korrastamise talguid alles 22. mail, Topu rannaala puhastatakse 9. mail. Tavakohaselt on enamik talguid seotud heakorratööga: koristatakse külaplatse ja -keskusi, spordiväljakuid ja kirikaedu, korrusmajade ümbrusi ja taluõuesid, teepervi, ujumiskohti ja sadamaid.

Ristil ja Piirsalus lammutatakse ohtlikke hooneid.

Talgute „Teeme ära!” korraldajad on tänavu välja pakkunud kolm fookusteemat: tuleohutus, kus pööratakse tähelepanu tuleohutusabinõudele; mereääre koristamine, et algaval hooajal oleks kõigil hea mere ääres viibida, ja värvijääkide taaskasutus, kus kutsutakse kasutuskõlblikke värvijääke taaskasutusse andma ja aegunud jääke jäätmejaamadesse viima.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz