Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid kuulutati selle aasta Eesti parimaks lihatooteks.
Selle aasta Eesti parim liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritoode kuulutati välja Eesti parima toiduaine konkuris teisel hindamispäeval. Kõige arvukama osavõtuga oligi lihatoodete kategooria, kus hõbemärgi saavutas Rannarootsi.
Eesti parim köögiviljatoote 2015 hõbemärgi pälvis Salvest Põnn ökoloogiline mangopüree; Eesti parim pagaritoote 2015 tiitli vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite krõmpsuv leib kanepiseemnetega. Kondiitritoodete kategoorias pälvis hõbemärgi Eesti Pagari sügavkülmutatud šokolaaditort.
Kõigis kategooriates ühtis kokkade žürii arvamus üldkomisjoni hinnanguga.
Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus kõige suuremat elevust lihatoodete kategooria, kus konkursitooted üllatasid väga eksootiliste ja ootamatute maitsekooslustega.
„Peedi-feta lisand, rabarberimahl, läätsed ja mesi, aasiapärased Teriyaki ja Tzatziki ning kaukaasiapärased marinaadid… Vorstidel on selliste vastastega praktiliselt võimatu konkureerida, sest võidule pääsevad tooted, millel on väga kõrge lisandväärtus ning uudsusefaktor – seesama maagiline ja unikaalne „miski“, mis tõi hõbemärgi ka sügavkülmutatud šokolaaditordile, ökoloogilisele beebipüreele ja kanepiseemneleivale,“ tõdes Potisepp.
Teisipäeval võitis 2015. aasta Eesti parima piimatoote tiitli Valio Gefilus Kefir cappuccino-keefir, Eesti parima magustoidu tiitli Premia Vau muhe must sõstar koorejäätis, Eesti Parima Kalatoote tiitli AS DGM Shipping Briis delikatess-vürtsikilufilee Skandinaavia moodi, Eesti parim kaste tiitli Põltsamaa mahedamaitseline sinep ja Eesti parima valmistoidu tiitli Kadarbiku köögivilja pudelis peedipüreesupp.
Üks üheksast hindamistel hõbemärgi pälvinud toote hulgast valitakse 29. aprillil Eesti parim toiduaine 2015. Samal ajal kuulutatakse välja ka parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmik, noorte tulevikutegijate lemmik, meedia lemmik, rahva lemmik ning Eesti parima toiduaine kuldmärgi võitjad.
21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.