Ilmateenistus: Järgmine nädal toob tavalise kevadilma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-03-20 10.18.38Kaart: Riigi Ilmateenistus

Kui nädalavahetuseks saabuv külmalaine möödas, toovad tsüklonid meile tavalise niiske ja sajuse ilma kuni uue nädala teise pooleni.

Täna liigub madalrõhulohk üle Eesti ja selle järel algab külmema õhu sissevool. Öö ja ennelõuna on sajuta. Pärastlõunal suureneb lörtsi või vihma võimalus. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ja on mõõdukas, vaid Hiiumaa ja Põhja-Eesti rannikualadel ulatub puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 3..8°C.

Laupäeval (21. märtsil) tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Siin-seal sajab lund ja lörtsi, öö hakul kohati ka vihma. Põhja- ja kirdetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul -2..+2, hommikuks langeb kõikjal alla 0°C, päeval on -2..+2°C. Õhtul taevas selgineb ja tuul nõrgeneb.

Pühapäeval (22. märtsil) liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere kohale. Ilm on enamasti sajuta. Öö on võrdlemisi nõrga tuule ja selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -4..-10°C-ni.
Päev on sajuta, aga lisandub pilvi ning õhtul võib Loode- ja Põhja-Eestis ka lund sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on -3..+1°C.

Esmaspäeval (23. märtsil) eemaldub kõrgrõhkkond kagusse, sest Norra merelt liigub üle Skandinaavia põhjaosa aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserv laieneb Läänemere äärde. Sajab lund ja lörtsi. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, Ida- ja Lõuna-Eestis võib veel alla -5°C langeda, päeval tõuseb +2..+4°C-ni.

Teisipäeval (24. märtsil) liigub madalrõhkkonna kese edasi ida-kagu suunas ja selle kauges edelaservas sajab Eestis siin-seal lörtsi või vihma. Edelatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval +3..+6°C.

Kolmapäeval (25. märtsil) madalrõhkkond kaugeneb ja tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge vaid laiguti. Tuul pöördub loodesse ja lisandub külmemat õhku. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 0..+4°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments