Sukles tahab Fra Marele maad erastada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linnavalitsus palub Lääne maavalitsuselt 3244 ruutmeetrit maad Fra Mare tarbeks, et ettevõte saaks rajada uue küttesüsteemi.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani allkirjastatud taotluses seisab, et Fra Mare põhjendab erastamissoovi uue, keskkonnasäästlikuma küttesüsteemi ehitamisega. Fra Mare krundil ei ole praegu ruumi, kuhu paigutada maaküttekaevud või gaasimahutid.

Taotletav maa on rombikujuline maatükk hoonest raudteejaama pool. Vikman kirjutab, et linnavalitsuse arvates tuleb krundil asuvad puud alles jätta.

Praegu köetakse Fra Maret autonoomsel õliküttel, mida vajaduse kohaselt täiendatakse elektriküttega.

Fra Mare juhatuse liige Ingrid Talving põhjendas maa erastamissoovi linnavalitsusele saadetud ametlikus kirjas maakütte või päikesekollektori rajamisega krundile.

Mullu detsembris saatis Talving Haapsalu linnavalitsusele lakoonilise kirja. „AS Heal oleks huvitatud Fra Mare, Ranna tee 2 kinnistuga piirnevate kruntide ostmisest, lisatud manuses on need piiritletud musta jämedama joonega. Kas see on võimalik ja kuidas me edasi peame tegutsema?” kirjutas Talving.

Hiljem saadetud kirjas loobus Talving kitsast krundist Fra Mare fassaadi ees. Sellel maatükil asub ka elektri alajaam.

Fra Mare krundi suurus on praegu 17 000 m². Fra Mare kuulub ASile Heal, mille enamusosalus on OÜ Haapsalu HMRi käes. Viimase osanikud on võrdselt Haapsalu linnapea Urmas Sukles, endine Eesti Panga president Andres Lipstok, Põhja-Eesti regionaalhaigla nõukogu esimees Toomas Vilosius ja Tallinki suuromanik Ain Hanschmidt. Tallinki nõukogu esimees Enn Pant on oma valdusfirma kaudu samuti Fra Mare osanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maakale...
9 aastat tagasi

…mis krdi enampakkumine, kas sellsied asjad ei käi mitte vastavalt turuhinnale, mida sa seal enam pakud, et keegi ostab miljoni eest tüki ja siis hakkab erastamissoovijale nimme käru keerama v, minu teada need asjad nii ei käi!

To maakale...
9 aastat tagasi
Reply to  maakale...

mis asi see erastamine veel on? Erastaks hea meelega endale terve Paralepa metsa. Turuhind selgubki enampakkumise käigus.

Praegu
9 aastat tagasi

tuleb otsustavalt ära teha,kui omad veel võimul,pärast võib juba hilja olla,kui maad vaja,siis lõpeks maa ju ainult maksabki,tegijad mehed,teised ei oska küsidagi

Lõhnab
9 aastat tagasi

korruptsiooni järgi, nagu ikka.

maakas
9 aastat tagasi

mis mõttes erastada? Loodab jälle mõne euro eest kätte saada, sellegi võtab ilmselt linnakassast. Enampakkumine tuleb teha