Galerii: Tagalahe jääd juba testitakse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Esimesed jäätestijad on juba Tagalahel, jääteemeister Raivo Õiglas siiski veel jääle minna ei soovita.

“Praegune autoga jääleminek tekitab pragusid ning juhul kui tuleb jäätee, siis kevadel hakkab jäätrass just neist praokohtadest lagunema,” ütles Õiglas.

Raivo Õiglase sõnul on jääd Tagalahel praegu veel vähe. “Lootsin, et jää kasvab kiiremini,” lausus jääteemeister. “Ehk tuleval nädalal tasub jääpaksust taas mõõtma minna.”

Jääteket takistas Haapsalus Promenaadi slipitee. Veetase langes ning jääserv jäi slipiteele toetuma. “Raiusin sealt ümbert jää lahti, et jää tagasi veepinnale vajuks, kui on õhuvahe, siis jää ju pakesmaks ei kasva,” selgitas Õiglas.

Lääne Elu märkas jäätestijaid Uuemõisa lähisel laheosal. Jääd käiakse proovimas ka Österby sadama lähistel Noarootsis.

“Mina küll ei soovita praegu veel autoga jääle minna,” ütles Raivo Õiglas. “Oodalke väheke. Iga asi tuleb omal ajal.”

Fotod: Urmas Lauri

Tagalahe jää 002 Tagalahe jää 003 Tagalahe jää 004 Tagalahe jää 006 Tagalahe jää 007 Tagalahe jää 008 Tagalahe jää 011 Tagalahe jää 015

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jäätestija
9 aastat tagasi

“Lääne Elu märkas jäätestijaid Uuemõisa lähisel laheosal. Jääd käiakse proovimas ka Österby sadama lähistel Noarootsis.”

Eks ikka käiakse proovimas kui nv-l tuleb võistlus mõlemas kohas.