Lihulas toimus õpetajatele Eesti jalgpalliliidu koolitus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula jalgpalliturniiri autasustamine. Foto: Andrus KarnauLihula jalgpalliturniiri autasustamine. Foto: Andrus Karnau

Lihulas said kokku Lääne-, Saare- ja Pärnumaa koolide kehalise kasvatuse õpetajad, et osa saada Eesti jalgpalliliidu koolitusest.

Koolituse eesmärk oli tutvustada koolidele käesolevast õppeaastast algavat uut koolispordiliidu ja jalgpalliliidu projekti Jalgpallifestival.

Jalgpallifestival on üritus, mis on välja kasvanud juba neli aastat koolispordiliidu ja jalgpalliliidu korraldatud Osavaima Jalgpalluri festivalist.

Osavaima Jalgpalluri festival toimus finaalvõistlusena Raplas, kuid muutunud formaadiga jalgpallifestival hakkab toimuma eri maakondades.

Kui Osavaima Jalgpalluri koolide tehnikavõistlus pani rõhku rohkem individuaalsele paremusele ja välja selgitati parimad üksikaladel, siis Jalgpallifestival koosneb ainult võistkondade, ehk siis koolide vahelisest võistlusest, kus nii 1.-3.klasside ja 4.-5.klasside õpilased peavad sooritama kolm tehnikaharjutust. Paremusjärjestuse selgitamiseks liidetakse kõikide harjutuste tulemused.

Jalgpalliliidu projektijuhid Teet Allas, Rauno Tutk ja Ants Juhvelt näitasid kõik harjutused õpetajate kaasabil ette. Eesti jalgpalliliidu soov on selliste võistluste kaudu kaasata jalgpallitegemiste juurde ka väiksemaid maakoole, kus mõnes polegi võistkonnajagu lapsi et oma võistkonda võistlusteks välja panna. Igast maakonnast pääseb lõppvõistlusele kummagi vanuserühma kaks paremat kooli.

Jalgpallifestivali Läänemaa voor toimub märtsis Lihula gümnaasiumi spordihoones.

Jalgpallifestival on juba teine suuremahuline projekt, mille jalgpalliliit on käima lükanud. Lisaks käib täie hooga jalgpall kooli projekt, millega on üle Eesti liitunud juba üle 160 kooli ja mitmed Läänemaa koolid on juba ka üritust võõrustanud.

Jaanus Getreu, Lihula gümnaasiumi jalgpallitreener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments