Aukohus mõistis loomaarsti õigeks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

loomade varjupaik

Haapsalu loomade varjupaik. Foto: Arvo Tarmula

Loomaarstide aukohus otsustas, et Haapsalu loomade varjupaiga loomaarst Kaja Lillemets ei ole ebaeetilises käitumises süüdi oma lepingu tõttu, mis kohustab teda loomi ravimas käima vaid siis, kui teda kutsutakse.

„Teenindav loomaarst, kes pole varjupaiga pidaja, ei saa vastutada kõige eest, mis seal toimub,” seisab aukohtu otsuses.

Loomaarstide ühingu esimees Priit Koppel ütles, et otsus on edastatud kaebuse esitajale Eliis Salmile ja kommentaari tasub temalt küsida. Koppel keeldus otsusest rääkimast.

Salmi sõnul on arusaadav, et arst saab teeb neid protseduure, milleks teda kutsutakse, kuid ta võiks ka juhtida tähelepanu probleemidele, mitte andma vastakat informatsiooni.

Samuti seisab otsuses, et kõik varjupaigas teostatav sõltub ressurssidest, mis on seotud omavalitsuste otsustega, ning sellest tuleneb, kui palju saab kulutada loomade ravile ja kui paljusid loomi peab eutaneerima. Praegu on varjupaiga ainus toetaja Haapsalu linn.

2013. aastal tasuti linnaeelarvest Haapsalu Loomaabile 3689 eurot ning selle aasta 30. septembri seisuga on tasutud arveid 4654 euro eest.

Samuti ei leidnud aukohus, et loomade varjupaiga halb seisukord vastaks tõele, sest ruumid olid desinfitseeritud. Samuti ei olnud pindadel hallitust ega muid määrdumise tunnuseid. Külastuse hetkel olid loomad hooldatud ja puhtad, normaaltoitumuses ja rahulikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aga Tähelepanu!
9 aastat tagasi

Paralepas liiguvad tapja-koerad koos peremeestega!