Vaegnägijate vabatahtlik abistaja saab presidendilt autasu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

etverk

Pühapäeval annab president Toomas Hendrik Ilves Türi kultuurikeskuses toimuval üleriigilisel vabatahtlike tänuüritusel Haapsalu linna kodanikule Viive Etverkile (pildil) autasu „Märka vabatahtlikke!“.

Niisugust tunnustamisüritust korraldatakse alates 2005. aastast, külaliikumine Kodukant viib projekti „Märka vabatahtlikke!“ ellu 2013. aastast. Tänavu laekus 156 ettepanekut, mille hulgast valiti 17 märgisaajat.

Läänemaa Nägemisvaegurite Ühing esitas tunnustamiseks nägemispuudega inimeste ettelugemisringi juhendaja Viive Etverki, teatas ühingu liige Tiiu Leidsalu.

2007 alustas Haapsalu sotsiaalmajas tööd ettelugemisring pimedatele ja vaegnägijatele. Leidsalu märkis, et Etverk on seda ringi juhendanud järjepidevalt juba seitse aastat – kord nädalas igal teisipäeval. Ringi juhendajana on Etverk kohusetundlik ja täpne – valmistab põhjalikult ette loetava materjali, panustades selleks oma vaba aega ja energiat.

"Suure lugejana on ta meile tutvustanud uusimat kirjandust, otsides läbiloetule lisa kaartidest, ajalehtedest ja ajakirjadest. Läbiloetud raamatu põhjal korraldas ta väljasõidu Koluvere lossi," märkis Leidsalu.

Leidsalu lisas, et Viive Etverki suurepärane töö on „süstinud“ puudega inimestesse austust ja lugupidamist raamatute vastu ning avardanud huviliste silmaringi. "Tal on head ja soojad suhted oma kuulajatega," kiitis Leidsalu.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments