Lääne-Eesti turismikonverents korraldatakse tänavu Hiiumaal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LneEestiIIturismikonverents111-viMullusel konverentsil Pärnus sai Anneli Haabult (paremal) parema turismarendaja auhinna Orjaku sadam. Tunnistuse võttis vastu Orjaku külaseltsi esindaja Margit Kääramees. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Eesti regiooni turismikonverents ja Läänemere saarte ühenduse B7 aastakonverents toimub 26.-27. novembril Hiiumaal Kärdlas, teatas MTÜ Lääne-Eesti Turism juht Anneli Haabu.

,,Seekordse konverentsi teema mereturism ja sellega seotud väikeettevõtlus on just väga tihedalt seotud toimumiskoha Hiiumaaga,“ ütles Anneli Haabu.

,,Kui juba saarele ja mere taha tulla, siis tuleb pakkuda võimalust natuke rohkem saare eluga tutvuda ning tulla kohe kaheks päevaks,“ tutvustas Haabu.

26. novembril korraldatakse Hiiumaa tutvustusreis, õhtul tunnustatakse Kärdlas Rannapaargus Lääne-Eesti regiooni parimaid turismiasjalisi, nauditakse koos ühist õhtusööki, aetakse juttu ja keerutatakse jalga muheda Iiukala Bändi saatel.

27. november on konverentsipäev. Konverentsil antakse ülevaate riigi vaatenurgast mereturismi ja väike-ettevõtluse olulisusele ning EAS annab ülevaate mereturismistrateegia koostamisest. „Räägitakse Läänemere saarte ja Läänemere enda olulisusest, uuritakse kas väikeettevõtlus saartel on vaid elustiil ja kuidas ja kus siis ennast ikkagi turundada,“ lausus Haabu.

,,Kuidas soomlased hindavad Eesti mereturismitoodete taset? Edulood Gotlandilt ja Rügenilt, rannarootsi kultuuri ja puulaevaehitus kui ettevõtluse idee, töötoad,“ loetles Haabu käsitletavaid teemasid.

MTÜ Lääne-Eesti Turism eesmärgiks on regiooni turismiasjaliste kogukonna huvide eest seismine ja heaks tegutsemine. Põhitegevuseks on koordineerida ja edendada turismialast koostööd ning turismimajandusele vajalikku keskkonda Lääne-Eestis.

26.-27. novembril Hiiumaal Kärdlas toimuva Lääne-Eesti regiooni III turismikonverentsi ja B7 aastakonverentsi korraldab MTÜ Lääne-Eesti Turism koostöös Läänemere Saarte Ühendusega B7, EAS Turismiarenduskeskusega ja UBC-ga (Union of Baltic Cities).

Lääne-Eesti turismikonverents toimub igal aastal eri maakonnas, olnud on juba Saaremaal ja Pärnumaal, tänavu toimub see Hiiumaal ning järgmisel aastal on järg Läänemaa käes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments