Välisministriks saab Pentus-Rosimannus, keskkonnaministriks Raidma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keit Pentus-RosimannusKeit Pentus-Rosimannus. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase ettepanekul saab uueks välisministriks senine keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kelle ministritooli võtab omakorda üle riigikogulane Mati Raidma, vahendas ERRi uudisteportaal.

Pentus-Rosimannus on ministrina valitsuses olnud alates 2011. aasta kevadest.

Raidma, kes on praegu parlamendis riigikaitsekomisjoni esimees, pole varem valitsusvastutust kandnud.

Senine välisminister Urmas Paet läks europarlamenti, kus ta on Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi asendusliige.

„Keit ja Mati on pikaajalise kogemusega ja ennast tõestanud poliitikud. Arvestades seda, olen ma kindel, et nad saavad uutes ametites hästi hakkama. Välisministri valikus lähtusin sellest, et kandidaadil oleks eelnev valitsuskogemus. Keskkonnaministri ametisse eelistasin põhjaliku parlamendikogemusega inimest, selles valdkonnas on väga mitmeid algatusi vaja järgnevatel kuudel Riigikogus kaitsta,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

„Minu sooviks on kindlasti jätkata senist välispoliitilist suunda ja töötada selle nimel, et Eesti julgeolek ja areng oleks tagatud. Eesti on oma piirkonna üks rahvusvaheliselt kõige lõimunum riik. Välisministri üks ülesannetest on kanda hoolt, et võimalikult palju rahvusvahelisi välispoliitilisi otsuseid kujundataks Eesti osalusel, et Eesti oleks nähtav, et me oleksime hinnatud ja usaldusväärne partner. Kõige tähtsam on muidugi praegu julgeolekupoliitika – et koostöö meie liitlastega oleks kindel, Eesti tegevus NATOs ja teistes julgeolekuorganisatsioonides oleks efektiivne,“ lausus välisministri kandidaat Keit Pentus-Rosimannus.

„Olen keskkonnavaldkonna inimestega koos erinevaid kriise lahendanud ajal, mil olin Päästeameti peadirektor. Mul on suur au tulla Eesti parimasse meeskonda – vabariigi valitsusse. Hindan Keit Pentus-Rosimannuse senist tööd väga kõrgelt ja jätkan samade põhimõtetega ning viin seni algatatud projektid lõpuni. Sinna hulka kuuluvad Nabala kaitseala ja keskkonnatasude temaatika. Praegusel hetkel on kindlasti oluline teema Eesti idapiir, mille puhastamise eest seisan hea. Samuti on merereostuse likvideerimise võimekus teema, mis vajab arengut,“ sõnas keskkonnaministri kandidaat Mati Raidma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sardell
9 aastat tagasi

põgenes häbistavast tseremooniast, suudelda putja saapaid, kui tuleb anda kandikul putjale üle narvatagused ja petserima, ehk unistab sellest autukoll

Luik presidendiks!
9 aastat tagasi

Palju õnne, Eestimaa! Saite mis tahtsite.

Anonüümne
9 aastat tagasi

Tatikate kamp kaotab valimistel niikuinii ( neil on jäänud neli kuud las näitavad oma tainapäisust välja ) Jõudu käbinärijad .

Anonüümne
9 aastat tagasi

Vargaplika vülisministriks ( Issi kaudu ) SOORY no komments

to taas
9 aastat tagasi

Georg Sorosele poleks ehk tõesti vahet, kus ja mida juhtida.Kas ka meie noortele poliitikutele ?

taas
9 aastat tagasi

Georg Soros ütles TV saates Urmas Otile et tal ei ole põhimettelist vahet kas juhib investeerimisfirmat või juustutehast Moskvas. Nii see tundub juhtimises tõesti olema.

Koda
9 aastat tagasi

kahju, et see Autorollotaja jätkab. pole hea märk.