Pärnus ja Saaremaal mängitakse läbi üleujutus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

päästeametHomme, 4. novembril mängitakse Pärnus ja Saaremaal läbi 2005. aasta üleujutusega sarnane stsenaarium. Tegemist on päästekeskuse regionaalse staabiõppusega, kuhu on kaasatud ka teiste asutuste ja omavalitsuste esindajad. Õppuse eesmärk on testida pääste ja kaasatavate ametkondade koostööd ning võimekust üleujutuse tagajärgede likvideerimisel.

Õppuse stsenaariumi järgi koguneb homme hommikul Päästeameti Lääne päästekeskuse ruumides regionaalne staap, kes asub lahendama Saare- ja Pärnumaad tabanud üleujutusest põhjustatud probleeme. Legendi järgi on merevee taseme tõus üle kolme meetri, Pärnumaa rannikualal ja Saaremaal on inimesed oma kodudes ning majutusasutustes jäänud veevangi, teed on liikluseks suletud. Probleemid on vee, elektri ja sidega.

Reaalselt keegi õppuse käigus veevangi ei jää ja abi ei vaja, võimalikud stsenaariumid mängitakse laua peal läbi.

Pärnu elanikele tutvustatakse ka üleujutuse tagajärgede likvideerimiseks ostetud tehnikat. BaltFloodCombat suure võimsusega pumpa saab esmakordselt töös näha kesklinna silla Tallinna maantee poolses parklas.

BaltFloodCombat pumbameeskond on loodud koostöös kolme Balti riigi päästeteenistusega ning on kaasrahastatud Euroopa Komisjoni poolt. Projekti tulemusel paiknevad igas Balti riigis üleujutustele ühisreageerimiseks mõeldud üksused, millesse kuuluvad mobiilsed pumbajaamad koos tehnilise varustuse ning erialase väljaõppe saanud ekspertidega.

BaltFloodCombat pumbameeskond on abistanud kolmel välismissioonil Poolat, Moldovat ning Bosnia ja Hertsegoviinat, kus likvideeriti üleujutuse tagajärgi vee pumpamisega üleujutatud territooriumitelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments