Paet loobub välisminsitri ametist ja suundub europarlamenti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas Paet. Foto: Kaupo Kikkas / Riigikantselei

Urmas Paet. Foto: VikipeediaUrmas Paet. Foto: Vabariigi valitsus

Välisminister Urmas Paet otsustas loobuda ministrikohast ning suunduda Andrus Ansipi asendusliikmena Euroopa Parlamenti.

Paet sõnas, et tegutseda üheksa ja pool aastat samal ametikohal on päris pikk aeg. "Olen siiski jõudnud järeldusele, et vaja on uusi väljakutseid. Seega olen valmis asuma tööle Euroopa Parlamendis, et aidata ka sel moel kaasa Eesti ja Euroopa arengutele," teatas ta välisministeeriumi pressisindaja vahendusel.

"Olen olnud Eesti valitsustes viimased 11 ja pool aastat järjest ning sellest üheksa ja pool välisminister. Selle aja jooksul on Eesti välispoliitiline positsioon tugevnenud. See on olnud nii NATO-s ja Euroopa Liidus, oleme saanud OECD-sse, osutunud valituks ÜRO Inimõiguste Nõukokku jne. Meil on maailmas palju sõpru ja see on igale riigile oluline," teatas Paet.

Euroopa Komisjoni uueks digivolinikuks saanud Andrus Ansipi esimene asendusliige, välisminister Urmas Paet kinnitas veel eelmisel nädalal, et loobub Euroopa Parlamendi mandaadist ning jätkab välisministrina. "Arvestades pingelist olukorda Euroopas ja Euroopa vahetus naabruses, siis pean praegu õigemaks jätkata Eesti huvide kaitsmist välisministrina ning loobun Euroopa Parlamenti minekust," ütles Paet eelmise nädala alguses.

Paeti asemel oleks europarlamenti pääsenud Reformierakonda kuuluv riigikogu liige Igor Gräzin.

Eestist Euroopa parlamenti valitud Andrus Ansip saab uues Euroopa Komisjonis digitaalset ühisturgu kureeriva asepresidendi koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments