Ilmateenistus: novembri ilm tuleb keskmisest soojem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 20141103Kaart: Riigi Ilmateenistus

Novembrikuu õhutemperatuur tuleb keskmisest kõrgem (norm on -0,3..+2,7°C), sademeid on oodata normi piires, prognoosib ilmateenistus.

Kuu esimene pool on soe ja sombune ning sageli sajab vihma, kuivem peaks olema esimese kümnepäevaku lõpul ja teise algul.

Teisipäeval (4.11.) koondub madalrõhuvöönd Skandinaaviasse ja selle vahetus läheduses on öösel Eestis vihma tõenäosus suur. Päeval suureneb Ukraina kohal olev kõrgrõhuala loodeserva mõju ja vihma võimalus väheneb. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 3..9, päeval 8..12°C.

Kolmapäeval (5.11.) kiilub Skandinaavias areneva ja Musta mere kõrgrõhuala loodeserva vahele kitsas edela-kirde suunaline madalrõhuvöönd, mis ulatub üle Eesti. Mitmel pool sajab vihma. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 4..10, päeval 7..10°C.

Neljapäeval (6.11.) areneb Läänemere lõunaosa kohal uus osatsüklon, mis võtab suuna Soome lahele. Sajab vihma. Puhub ida- ja kirdetuul, pealelõunal pöördub tuul läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -1..+5, päeval 4..8°C.

Reedel (7.11.) tsüklon eemaldub Venemaale ja selle tagalas sajab mitmel pool vihma, päeva jooksul sajuhood harvenevad. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+9, päeval 6..10°C.

Laupäeval (8.11.) jääme nõrka kõrgrõhuharja. Kohati sajab vähest vihma. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+6, päeval 5..9°C.

Pühapäeval (9.11.) jääme Loode-Venemaal tugevneva kõrgrõhuala edelaserva. On nõrga idakaare tuulega peamiselt sajuta ilm. Õhutemperatuur on öösel -2..+6, päeval 5..9°C.

Esmaspäeval (10.11.) jääme kõrgrõhuala lääneserva, kuid samal ajal suureneb Skandinaaviasse jõudva madalrõhuala kaguserva surve ja vihmavõimalus suureneb Lääne-Eestis 70-80%-ni. Puhub üsna tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+7, päeval 4..8°C.

Allikas: Riigi ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments