Haapsalu sotsiaalmaja tunnustatakse nägemispuudega inimeste toetamise eest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sotsiaalmaja suvelõpp 012Pime kirjanik Anni Oraveer ehk Kuusealune armastab kabet mängida. Sotsiaalmajas on see võimalus olemas. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval, 16. oktoobril annab Eesti Pimedate Liit Tallinna Õpetajate Majas toimuval valge kepi päeva tänuseminaril Haapsalu Sotsiaalmajale nägemispuudega inimestele teenuste pakkumise ja ürituste korraldamise eest tunnustuse „Aasta tegu 2014“, teatas Eesti Pimedate Liidu juhatuse liige Priit Kasepalu.

Sotsiaalmaja on Haapsalu eakatele ja puudega inimestele hoolekandeteenuseid osutav keskus.

Läänemaa Nägemisvaegurite Ühingu liikmed on alates 1999. aastast aktiivselt kasutanud selle teenuseid ja osalenud korraldatud üritustel.

Aastal 2000 hakkas sotsiaalmaja nägemispuudega inimestele helikandjatel salvestama ajalehe Lääne Elu igakuist artiklitevalikut.

Aastal 2007 alustas tööd ettelugemisring pimedatele ja vaegnägijatele.

Mullu 22. oktoobril korraldas Haapsalu sotsiaalmaja nägemispuudega inimestele ettelugemispäeva tähistava ürituse. Selle eesmärk oli anda informatsiooni ja julgustust raamatumaailmas olemiseks. Tänavu 13. augustil korraldas sotsiaalmaja koos ühingu liikme Anni Oraveeriga üle-eestilise nägemispuudega kirjandushuviliste kokkutuleku.

Sotsiaalmaja kollektiivi tegevus on aidanud lahendada ka pimedate ja vaegnägijate isiklikke probleeme ning kujundanud nägemispuudega inimestesse positiivset suhtumist.

Iga aasta 15. oktoobril üle maailma tähistatavat valge kepi päeva, millega juhitakse tähelepanu pimedate ja vaegnägemisega inimeste probleemidele, on Eestis märgitud alates 1987. aastast.

Tunnustus „Aasta tegu“ antakse neile, kes on alates eelmisest valge kepi päevast andnud olulise panuse nägemispuudega inimeste elukvaliteedi tõstmisele ja ühiskonnas tuntuse suurendamisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rae
9 aastat tagasi

Palju õnne! Töö, mida olete teinud on tänu väärt.