Päästeamet: Lihulas hukkus tulekahjus kaks inimest (Täiendatud kl 10.15)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

8. septembri hommikul teatati tulekahjust Lihulas Lasteaia tänaval, kus põles kortermaja teise korruse korter. Põlenud korterist tõid päästjad välja kaks hukkunut.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 5.57. Teataja sõnul tuli kahekorruselise kortermaja teise korruse aknast suitsu, helistaja sõnul oli korteris ka kaks inimest.

Suitsu täis korterisse sisenenud päästjad leidsid eest vanema naise ja mehe, kes välja toodi ja kiirabile üle anti. Kiirabi tuvastas mõlema inimese surma. Lääne Elu andmetel on hukkunud korteris elanud Inge ja Jüri.

Tules sai kahjustada põlenud korteri elutuba ja koridor, akna kaudu levis tuli ka räästasse, enne kui päästjad selle kustutasid. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 6.48 ja kustutati kell 8.22. Tuld käisid kustutamas Lihula, Risti ja Haapsalu kutselised ning Kõmsi vabatahtlikud päästjad.

Korrusmaja 12 korterist kuulus seitse Lihula vallale — ka põlenud korter oli valla sotsiaalkorter. Korteris oli elekter välja lülitatud. Menetleja hinnangul sai tulekahju alguse lahtise tule allikast, täpsem põhjus on selgitamisel. Samasse korterisse on päästjad tulekahju kustutama sõitnud ka varem.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul on päästeameti töötajad korterisse mitmel korral suitsuanduri üles pannud, aga pikalt need ei püsinud. „Neil oli kombeks enne pidusid suitsuandur laest alla kruvida,” ütles Kais.

Lihula tulekahju on tänavu esimene inimohvritega tuleõnnetus Läänemaal. Tulekahjusid, kus oleks korraga hukkunud rohkem kui üks inimene, pole Läänemaal olnud 2011. aastast. Eestis on tänavu tulekahjudes hukkunud 32 inimest.

Fotod: Päästeamet

Lihula tulekahju image image image image image

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunagine töökaaslane
10 aastat tagasi

Hea ja kerge on mustata ja näpuga näidata aga see naine on kasvatanud kaks poega ja tublit poega.Kaastunne neile.Midagi pidi selle naisega juhtuma ,et ta sattus sellisele teele.Varem oleks pidanud teda aitama aga nüüd on see ainult oleks.Kahju,ta oli kunagi tubli velsker aga selliseid on igalpool ja palju,kes murduvad,neid kõiki tuleks aidata aga kuidas?

igas
10 aastat tagasi

paigas eksisteerivad eluheidikud. Kahjuks ei saa neid aidata ükski võim (ka kohalik võim), kui nad ise on oma tee valinud. Aidata saaksid ehk lähedased, sugulased, kui neid on. Ei ole meie vallavanema pädevuses aidata seda, kes on juba mitukümmend aastat joonud. Vallavanem püüab aidata neid, kes ka ise on valmis tegutsema.

enna
10 aastat tagasi

Selliseid jotasid nagu need kaks on pea igas külas ja linnas.Paadunud alkohoolikud. Keda siin süüdistada. Majaelanikel nüüd hirmu vähem.

Inimlikkus
10 aastat tagasi

Olematut olematuks teha ei saa.See oli traagiline.Selle asemel et süüdistada ja näpuga vibutada võiks keegi vahelduseks hoopis hukkunute omakestele kaastunnet avalda!Kindlasti nad olid ju kellegi vanemad,jne.. sugulased.
Sügav kaastunne hukkunud omastele!

elanik
10 aastat tagasi

Kas vald sundis neid alkot kõrist alla kallama.,Hea ,et üldse mingi elamispind neile anti.

Naaber
10 aastat tagasi

Vallavanem heasoovlik ja tark. Teised on ju kõik Lihula inimesed,kuidas üks sai selle sinnamaani viia,kus oli siis Sinu sõna ja heategu varem? Kiruda oskad,kuid kas ka abistada? Jõudu ja südamesoojust kõigile!

Lihula+vallast
10 aastat tagasi

VAADAKE ISE SEDA KORTERIT NÜÜD ,…SEEEE ON VALLA OMA!!! vot selline on valla korraldus ,see on hullem kui laut mitte inimestele mõeldud elamiseks ase??????!!!!!

Lihula vallast
10 aastat tagasi

Lihula VALLAS on sotsiaalsüsteem ja hoolekanne täielikult beees.
seal on veel maju mis tuleks kokku lükkata buldooseriga ja kohe sest need on eluohtlikud.Vallas käib vaid üks lillepidu nagu juba LIHULA LILLETIKAND ütleb.
Ja just sellised inimesed on ka seal võimu juures,VALLAVANEM aga ise väljast sisse tulnud võhik.

on
10 aastat tagasi
Reply to  Lihula vallast

Kirjutaja jagab elu aina kolgastuvas kohas. Vanemad inimesed, kes enamasti juba ise tervise hääbudes abi vajavad ja Tallinnast tulnud vallavanem. kohalikele võõras ametnik, käsitöö eriala. Sotstööl need, kes enam kuhugi ei kõlvanud. Inimlikku suhtumist vähe.

Mis
10 aastat tagasi
Reply to  Lihula vallast

selles nn LILLETIKANDIS halba on? See on lihtsalt üks teema, millega Lihula positiivses võtmes silma paista saab. Kas ka Muhu vallavanem tuleks sellepärast häbiposti naelutada, et Muhu tikand kuulus on? Igal inimesel peaks olema õigus vabal ajal mõne huvialaga tegeleda.

Anonüümne
10 aastat tagasi

Kelle maja?

pealtvaataja
10 aastat tagasi

juhtus see mis oli ükskord arvata