Eelmisel nädalal peeti Lääne-Nigula valla esimest küladepäeva

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Endises Taebla vallas on küladepäevi peetud viimasel 8 aastal.  26. juulil sai teoks ühinenud uue valla esimene küladepäev, mida peeti Nigulas ja mille teemaks oli karneval.

Väljakuulutatud algusajaks oli plats veel üsna tühi. Hommikul kella üheksast tegid tule üles Eesti meistrid seagrillimises, et hiljem õhtul rahvale värsket suupistet pakkuda. Kohal olid ka kirbuturg, puhvet, õnneloos, meisterduslaud, popkorn ja suhkruvatt, näomaalingute telk ning õhupallilett. Lõbusõitu pakkus John Deere'i aiapidaja väikeauto.

Tund aega plaanitust hiljem avas küladepäeva kass Silvesteri kostüümi kandnud ürituse korraldaja Tiit Loorits. Seejärel moodustasid külad võistkonnad.

Mõõtu võeti traktorirehvi kantimises, neljavõistluses, tuletõrjevoolikutel suusatamises, meestekandmises ja pimelaskmises. Valiti ka maitsvaim küpsetis. Võistluste vaheajal jahutas rahvast Kedre küla poolt toodud jää ning Palivere pritsumeeste tuletõrjeauto lumekahur.

Õhtuks selgus seekordne tublim küla – Kirimäe. Teiseks tuli Nigula ja kolmandale kohale Võntküla. Jätkates senist traditsiooni, saab võitjale osaks järgmise küladepäeva korraldamine. Kostüümidest valisid lapsed parimaks kloun Silveri ning täiskasvanud eelistasid Merineitsit. Mõlemad kostüümid teenisid auhinnaks Peetri Pizza poolt välja pandud perepitsa. Üks loosi tahtel väljavalitu võitis pääsme Tallinna loomaaeda.

Peale võitjate selgumist oli aeg ansambli "Parvepoisid" etteasteks, kes tantsitas rahvast keskööni. Pillimeeste puhkepausidel peeti oksjon vardas küpsetatud seapeale. Lisaks prooviti tasakaalumängu "Kajak" ning sangpommiga õlle joomist.

Lääne-Nigula valla 33 külast olid esimesel küladepäeval esindatud vaid 6: Kirimäe, Võntküla, Kedre, Palivere, Vedra ja Nigula küla. Sellest hoolimata oli osavõtnud inimesi üle 200. 

Loodame järgmistel küladepäevadel juba aktiivsemat osavõttu, et üritus saaks väljuda endise Taebla valla piiridest.

Nigula külaseltsi juhatuse liikmed Tiit Loorits, Margit Tülp ja Maire Türkel

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments