Juhtkiri: Salareform

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25IRLi valitsusest lahkumise järel pole enam valitsusparteid, mis armastas toonitada haldusreformi. Jäägu see järgmiste juhtkirjade teemaks, kas partei tahtis ka tegelikult midagi reformida või pigem põristas tühja trummi.

Omavalitsuste ühinemine pole aga lõppenud. Siseministeerium pakub omavalitsustele üle terve Eesti koolitust ja nõustamist.

Kus head pakkumist näed, seal tuleb sellest kohe kinni hakata. Nii tegi ka Hanila vallavanem Arno Peksar, saates toetustaotluse koos ühinemist plaanivate valdade nimekirjaga ministeeriumile.

Edasine on aga väga kummaline. Kui tuli välja uudis, et Hanila kaalub liitumist naabritega, asus vallavanem seda eitama, väites, et ajakirjanikud eksivad. Kui ta sai aru, et liitumisnõustamise küsimist ei õnnestu varjata, tuli tal juhtunu üles tunnistada. Hämamise tipp on aga siseministeeriumi saadetud kirja salastamine. Suure tõenäosusega on kirja tunnistamine asutusesiseseks kasutamiseks ebaseaduslik otsus, sest see ei sisalda infot, mille varjamine oleks põhjendatud.

Ka Ridala eelmine volikogu rikkus seadust, kuulutades liitumist kaalunud volikogu koosoleku kinniseks. Vallavalitsuste ebaseaduslik salatsemine on kõige ehtsamaks tõestuseks haldusreformi hädavajalikkusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to kodanik
10 aastat tagasi

kas ikka teed vahet mis on vallavalitsus ja vallavolikogu, viimase lause esimene pool räägib volikogust, teine pool vallavalitsusest, vallavalitsus ei saa kunagi kuulutada volikogu istungit kinniseks. ja loe veelkord :
Ka Ridala eelmine volikogu rikkus seadust, kuulutades liitumist kaalunud volikogu koosoleku kinniseks. Vallavalitsuste ebaseaduslik salatsemine on kõige ehtsamaks tõestuseks haldusreformi hädavajalikkusest.

Hea,et
10 aastat tagasi

…… vähemalt Ridalas ja Vormsis oli mõistus kodus ja ei mindud Haapsalu võimu alla. Nii palju peaks ikka mõistust olema,et omi asju ise lahendada. Aga kui vaadata Haapsalu võlakoormust,mida linn tahab sõbralikult teiste liituvate valdade kaela ajda,tuleb nutt peale. Või õigemini ajab jooma. Aga juba peksari nimi ütleb,mida mehega järgmistel valimistel teha….

...
10 aastat tagasi

“Ka Ridala eelmine volikogu rikkus seadust, kuulutades liitumist kaalunud volikogu koosoleku kinniseks. Vallavalitsuste ebaseaduslik salatsemine on kõige ehtsamaks tõestuseks haldusreformi hädavajalikkusest.”
Kas ajakirjanik teeb ikka vahet mis on vallavalitsus ja volikogu, tundub et mitte, tasuks ennast harida

kodanik
10 aastat tagasi
Reply to  ...

tead sa loe õige uuesti, nii 3-4 korda