Juhtkiri: Merelinn

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

LE 25Kurb oli kuulda Muhu väina regati korraldajate otsust, et Haapsalu sel suvel Muhu väina regati võistlejaid ei võõrusta.
Maailmarevolutsiooni seisukohast ei muuda ühe regati Haapsallu saabumine või mittesaabumine midagi, kuid mitmesaja purjetaja üheagne saabumine tõi linna pisut elevust ning sadamatesse elu ja ka tulu.

Kurb on regati möödaminek Haapsalust just sellepärast, et see mõjutab Haapsalu kui merelinna mainet ja ikka seda mitte just positiivses suunas.

Oleme niigi hädas oma kinnikasvava lahe ja madala farvaatriga, mis suurtele purjekatele siinsetesse sadamatesse ligipääsu keeruliseks muudab. Sellele lisandub sadamate omavaheline kemplemine, kus Tallinna ärimeestest sadamaomanikud jonni ajavad ja sellega kohalikule mereelule varju heidavad.

Ehk oleks viimane aeg rajada linnale oma sadam, mis ei sõltuks ärimeeste suvast. Puulaevaseltsi mehed on esimesi samme selleks astunud ja nüüd tuleb vaid loota, et need ka teostuvad.

Siis saaksid kodu nii puulaevad, purjespordikool kui ka Haapsalu purjetamishuvilised, kes praegu sadamate vastutulelikkusest sõltuvad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
9 aastat tagasi

Need paarkümmend kaikohta ei ole küll mingi põhjus! Seal ikka sõbrad ärimehed ikka isekeskis otsustavad ega siis kohtuotsused neile loe.Siilatsi sadama asja on lahatud nii ja naapidi aga linnavalitsuse osa kogu selles jamas on jäetud nagu kõrvale.Kui linnavalitsus poleks sadama piire selliselt kinnitanud siis oleks kogu jama olemata.Tihti maksab ebakompententsus või kasuahnus valusalt kätte ka aastate pärast.Kas see mees kelle allkirjaga kogu jama algus kinnitati ka vastutab tuleks küsida ??

Marget+Vatku
9 aastat tagasi

Kõik ongi väga tore ja õiglane, ainuke asi, et regatt enam Haapsalusse ei tule.

minu+arvamus+nahaalsusest
9 aastat tagasi
Reply to  Marget+Vatku

ongi vähem purj(e-u)tajaid

Minu jaht
9 aastat tagasi

…on Westmeri sadamas ja ilmselt sinna jääbki. Aga Siilatsi ülbe riigi süvendatud meretee sulgemine ujuvkaiga kõrvalolevasse Veskiviigi sadamasse on eriline tase. Selle kohta on muide juba ammu oma arvamuse laevaomanikud Kipper.ee-s öelnud. Seadused kehtivad ka Siilatsi jaoks ning tore,et riik ebaseadusliku ujuvkai ära koristas….

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Kuidas mudalinnas ilma mudamaadluseta saakski.

ka kodanik
9 aastat tagasi

Tuleb au anda Siilatsile,kes tõi siia mudalinna ikkagi täiesti uue taseme mereturismiga tegelemiseks. Tema sadam koos restoraniga on teeninduskultuurilt ikkagi klass omaette,mida varem pole olnud ja Siilats on ise rahvusvahelise haardega mee,kes on terve Euroopa läbi sõitnud mööda merd ja näeb asju laiemalt.Ja loomulikult,kui kirjanduslikult väljendada,siis ega igale konnale ei peagi meeldima uus kurg,kes seisvas mudalombis paneb vee loksuma.Juriidilised vaidlused on muidugi iseasi.

minu+arvamus+nahaalsusest
9 aastat tagasi
Reply to  ka kodanik

kus Sa kultuuri näed? miinimum sissetuleku eest töötutele ulualust ja süüa pakkuda?!????

Marget+Vatku
9 aastat tagasi

Saan Siilatsist aru. Ma oleks samamoodi teinud pärast seda janti kaidega.

?
9 aastat tagasi
Reply to  Marget+Vatku

Mis janti? Kas keegi tegi talle liiga? Ei lubatud naabersadamat blokeerida ja kästi ebaseaduslik kai eemaldada, ilmne ülekohus!!!

minu arvamus nahaalsusest
9 aastat tagasi
Reply to  ?

Ta löödi Tartust minema varastamise pärast. Eurorahasid ei anta mitte isikliku kasu saamise eesmärgil. Nii Haapsalus toimida ka ei saa, nagu suured varganäod on harjunud-ikka kõik ainult oma isiklikku tasku, kas või naabrite vere arvelt.

HRT
9 aastat tagasi

Kui juba sadamat teha, siis tasub mõelda ka võimalusele väikeste tiiburite kasutamiseks. Olgu siis lõbusõiduks või hoopiski saartele minekuks.