Lihula gümnaasiumi direktor saab elupäästja medali

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber saab põlevast autost mehe päästmise eest elupäästja medali . Foto: Katrin Pärnpuu
Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber saab põlevast autost mehe päästmise eest elupäästja medali . Foto: Katrin Pärnpuu

Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber saab päästeteenistuse aumärgi — elupäästja III klassi medali.

7. septembril 2013 tuli teade liiklusõnnetusest Lääne maakonnas Lihula vallas Kirbla külas, kus Virtsu poolt Risti suunas liikunud Opel Omega kaotas teadmata põhjusel juhitavuse ning paiskus üle tee kraavi.

Sõiduk süttis. Õnnetuspaigast mööda sõitnud Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber peatus põlevat autot märgates, helistas hädaabisse, võttis autost kustuti ja suundus põlevat autot kustutama.

Märganud põlevas ja suitsu täis autos inimest, õnnestus Janar Sõbral auto uks avada. Ta tõmbas autos olnud Raivo välja ja talutas teepervele.

Tänu Janar Sõbra kiirele tegutsemisele õnnestus päästa inimelu.

Siseminister Ken–Marti Vaher ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annavad autasu üle homme Tallinnas.

Kokku tunnustatakse 79 inimest, kes on üles näidanud erakordset vaprust inimelude päästmisel või panustanud päästeala arengusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments