Marko Reisel võib saada aasta kaitseliitlaseks, Anu Saue naiskodukaitsjaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anu Saue mullusel kaitseliidu patrullvõistlusel Valge laev. Foto: Urmas Lauri

Anu Saue mullusel kaitseliidu patrullvõistlusel Valge laev. Foto: Urmas Lauri
Anu Saue mullusel kaitseliidu patrullvõistlusel Valge laev. Foto: Urmas Lauri

Homme kuulutatakse Tartus väljas aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja nimed. Lääne malevast kandideerib aasta kaisteliitkase tiitlile Marko Reisel Lihulast ning Naiskodukaitse Lääne ringkonnast võib aasta naiskodukaitsjaks saada Anu Saue Hiiumaalt.

Aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kuulutavad kaisteväe ühendatud õppeasutuse saalis Tartus välja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming, teatas major Tanel Rütman kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonnast.

2013. aasta parim kaitseliitlane ja naiskodukaitsja saavad atraktiivse rändauhinna. Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused saavad kõik tiitlile esitatud nominendid.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valitakse neljandat korda. Tänavu on aasta kaitseliitlase nominente 15 vanuses 23-54, KL staaiga 3-23 aastat, esmakordselt on nominentide seas ka naiskaitseliitlane. Aasta naiskodukaitsja nominente on samuti 15 vanuses 27-63, NKK staažiga 3-20 aastat.
Anu Saue, NKK Lääne ringkond

  • Anu Saue on pikki aastaid tegelenud Kärdla linna noortega, ergutanud neid tervislikkusele ja süstinud neisse isamaalisust. Tal on alati aega minna noortega metsa orienteerumistrenni, võistlustele või lihtsalt ära kuulata nende rõõmud ja mured. Anu Saue ütleb ürituste ettevalmistamisel kohe oma nägemuse, arendab lõbusa vestluse ja viib asja põneva teostuseni. Ta on julgustav, aktiivne ja kaasab ka teisi liikmed uusi ülesandeid proovima. Anu Saue töötab keskkonnaametis.
  • Marko Reisel (38), KL Lääne malev

  • Kahe aastakümne jooksul on veebel Reiseli silmapaistvaim ametikoht Lihula malevkonna pealik. Tema panus kohaliku allüksuse arendamisse oli silmapaistev, eelkõige mitmekesiste koolituste korraldamise ning kohaliku kogukonna kaasamise kaudu. Just tema vedas populaarset patrullvõistlust Sügistorm. Lihula keskkooli riigikaitseõpetajana on ta toonud Kaitseliidu ridadesse mõnegi teotahtelise noore. Kaitseliidu kõrval leiab ta võimalusi osaleda kogukondlikel ettevõtmistel, nagu heakorraüritused, ja ka oma kutsumuse tutvustamine.
  • Saaremaalt kandideerivad parimaks naiskodukaitsjaks Angela Au ning kaitseliitlaseks Toomas Kask.

    Kommenteeri
    Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
    Teavita mind
    0 Kommentaari
    Inline Feedbacks
    View all comments