Kaljas Hoppet viib NO99 Euroopasse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaljas Hoppet osaleb rahvusvahelises teatriprojektis, vedades sel suvel teatrirahvast Läänemerel ja järgmisel kahel aastal Vahemerel.

Kolm aastat kestev ja 2,4 miljonit eurot maksma minev rahvusvaheline teatriprojekt „Odüsseia” algab tänavu mais Peterburis ja lõpeb 2016. aasta augustis Kreekas. Projektijuhi Matilda Sundströmi sõnul osaleb 11 riigi teatrid, Eestist on kaastaud NO99. Projekti juhib soomerootslase teater Viirus Helsingist.

Kolmel suvel liigub näiteseltskond laeva pardal sadamast sadamasse, kus antakse etendusi. Igas sadamas ollakse nädal-kaks. „Laev on projekti sümbol ja näitlejate baas,” ütles puulaevaseltsi Vikan juht Alar Schönberg Hoppeti rolli kohta projektis.

Schönbergi sõnul sobis Hoppet teatrirahvale nii oma suuruse kui ka selle poolest, et laeva on ehitatud kajutid. Samuti on alus korralikult renoveeritud ning oma senistes sõitudes, mille jooksul on ka korralikku tormi saadud, end vastupidavana näidanud.

Projekt algab mai lõpus Peterburis, sealt seilatakse kuu aja vältel Hankosse, Tallinna, Hiiumaale ja Saaremaale. Augustis läheb Hoppet Lüübekiss, Kopenhaagenisse ja Helsingisse, kus teatriprojekti esimene hooaeg ka lõpeb.

2015. aasta kevadel jätab Hoppet kaheks aastaks koduse Läänemerega hüvasti ja suundub Vahemerre.

Artikli täisversiooni saab lugeda 13. veebruari Lääne Elu paberlehest.

Fotod: Alar Schönberg (Arvo Tarmula foto) ja teatriprojekt “Odüsseia”.
Schönberg

Hoppeti reis

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments